Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ στηρίζει Biden, μόλις 72 μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές

Η επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ στηρίζει Biden, μόλις 72 μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές
Το ασυνήθιστο είναι ότι γενικά οι διευθύνοντες σύμβουλοι τείνουν ευνοϊκά να υποστηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους
Απομένουν 72 μέρες μέχρι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ και η επιχειρηματική ελίτ της χώρας έχει ήδη λάβει θέσεις για τη στήριξη των δύο υποψηφίων, του Donald Trump των Ρεπουμπλικανών και του Joe Biden των Δημοκρατικών.
Και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όταν πρόκειται για χρήματα, ο Trump ξεπερνά τον Biden, καθώς έχει λάβει τα περισσότερα για την προεκλογική του εκστρατεία.
Και σύμφωνα με τα στοιχεία, το προβάδισμα είναι κυρίως από μικρούς δωρητές, αλλά ο Biden κερδίζει τον Trump σε χρήματα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και συλλέγει πολλά χρήματα από άλλες επιχειρήσεις επίσης.
Το ασυνήθιστο είναι ότι γενικά οι διευθύνοντες σύμβουλοι τείνουν ευνοϊκά να υποστηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους.
Σύμφωνα με πρόσφατο ερευνητικό έγγραφο του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας, το 57,7% των διευθύνοντων συμβούλων μεγάλων εταιρειών συνέβαλαν στους Ρεπουμπλικάνους, ενώ μόνο το 18,6% δωρίστηκε στους Δημοκρατικούς, ενώ το υπόλοιπο δεν κλίνει προς κανένα κόμμα.
Ωστόσο, ο Trump δεν είναι συνηθισμένος Ρεπουμπλικανός, καθώς ο Biden δεν είναι ένας σοσιαλιστής που ρίχνει κοκτέιλ Molotov.
Στην πραγματικότητα, ο Trump έχει δει την υποστήριξή του μεταξύ των ηγετών των επιχειρήσεων να μειώνεται τουλάχιστον όσον αφορά τις μεγάλες δωρεές.
Γιατί;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι τόσο οι οικονομικές του πολιτικές, που πολλοί επιχειρηματικοί ηγέτες θεωρούν πιο σωστές, αλλά η συγγένεια του, ή τουλάχιστον η άρνησή του να απορρίψει, τα ρατσιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με τις ενέργειες του έναντι του κορωνοϊού.
Ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Steve Schwarzman, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Trump στη Wall Street, δήλωσε σύμφωνα με τους New York Times ότι το στυλ διαπραγμάτευσης του Trump ήταν μερικές φορές «αρκετά δύσκολο να το παρακολουθήσεις».  
Έτσι, ο Trump και οι Ρεπουμπλικάνοιεξακολουθούν να παίρνουν μεγάλα χρήματα από τους Schwarzman, Timothy Mellon, κληρονόμο της περιουσίας Mellon banking, Linda McMahon,, τον Geoffrey Palmer, , καθώς και τον Isaac Perlmutter της Marvel Entertainment και τον CEO της Oracle, Safra Catz.
Επίσης το κόμμα εξακολουθεί να έχει υποστήριξη δεκάδων εξαιρετικά πλούσιων Αμερικανών, όπως ο Charles Schwab, ο Paul Singer της Elliot Management και ο Warren Stephens της Stephens του Arkansas.
Επίσης, ο διαχειριστής hedge fund, John Paulson, πραγματοποίησε έρανο για τον Trump στο φανταστικό σπίτι του στο Southampton.
Ωστόσο, η Wall Street στρέφεται υπέρ του Biden.
«Είναι μια βιομηχανία που στηρίζεται στη Δημοκρατία, αλλά αυτό το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν είναι αυτό που θέλουν», λέει η Karen Petrou, διευθύνουσα σύμβουλος της Federal Financial Analytics, η οποία διαβουλεύεται με στελέχη τραπεζών σχετικά με την πολιτική.
Στην πραγματικότητα, ο Biden φαίνεται να ξεπερνά τον πρόεδρο όταν πρόκειται για πλούσιους επιχειρηματίες.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι συνήθεις ύποπτοι, όπως η Penny Pritzker, ο George Soros, ο Thomas Steyer και ο Steven Spielberg.
Όμως, ο Biden έχει πάρει με το μέρος του τους εξής: Mark Pincus (ιδρυτής της Zynga), Barry Diller (πρόεδρος της IAC), Dustin Moskovitz (συνιδρυτής Facebook), Sean Parker (πρώην στέλεχος στο Facebook), Jeff Skoll (πρώην πρόεδρος του eBay), Michelle Yee, σύζυγος του Reid Hoffman (ιδρυτή του LinkedIn), Evan Williams (συνιδρυτής του Twitter) Nicole Systrom, σύζυγος του Kevin Systrom (συνιδρυτής του Instagram), Gary και Laura Lauder (της οικογένειας Estee Lauder), Jim Coulter (της ιδιωτικής εταιρείας TPG) και η Nicole Shanahan, σύζυγος του Sergey Brin (συνιδρυτής της Google.)
Μερικοί άλλοι δωρητές περιλαμβάνουν τον Arthur Blank της Home Depot, επίσης, τον James Simons, ιδρυτής του γιγαντιαίου hedge fund Renaissance Technologies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης