Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τουρκία) για την ελληνική NAVTEX: Προκαλεί κινδύνους και αυξάνει την ένταση στην περιοχή

Akar (Τουρκία) για την ελληνική NAVTEX: Προκαλεί κινδύνους και αυξάνει την ένταση στην περιοχή
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι η ελληνική NAVTEX θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή
Το χαρτί του ατυχήματος στην περιοχή παίζει η Τουρκία ως απάντηση στην ελληνική αντι-NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και σε περιοχή που σε κάποια σημεία συμπίπτει με την περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, δήλωσε πως η κίνηση αυτή «δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας, στους κανόνες ναυσιπλοΐας, προκαλεί κινδύνους για τις ασφαλείς διελεύσεις πλοίων και αυξάνει την ένταση στην περιοχή».
Επίσης επεσήμανε «Οι Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είμαστε αποφασισμένοι και έχουν εντολή να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας.
Θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και τα καθήκοντά τους με κάθε τρόπο!
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».
Εξάλλου, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Reuters υποστήριξε ότι «ιι ενέργειες της Ελλάδας είναι πιθανόν να αυξήσουν το χάος στην περιοχή και να θέσουν σε κίνδυνο τους στόλους στην περιοχή...
Το Oruc Reis και το ναυτικό μας, που το συνοδεύει, θα συνεχίσουν αδιαλείπτως τις δραστηριότητές τους».
Να σημειωθεί ότι η έκδοση της ελληνικής NAVTEX ήρθε μετά την παράταση της τουρκικής μέχρι τις 27 Αυγούστου.
Η ελληνική NAVTEX θα δεσμεύσει περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, περιοχή δηλαδή που έχει δεσμεύσει το Oruc Reis και ακόμη ευρύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης