Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Οι απλοί Λευκορώσοι δεν φοβούνται πλέον

Die Welt: Οι απλοί Λευκορώσοι δεν φοβούνται πλέον
Οι φωνές των εταίρων μας σε Ρωσία και ΕΕ είναι σημαντικές, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται εδώ στη Λευκορωσία, τόνισε σε συνέντευξή του Λευκορώσος αξιωματούχος στην Die Welt
Ο Pavel Latusko, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Λευκορωσίας, ζητά  τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λευκορωσία και τη διερεύνηση των βίαιων επιθέσεων, οι οποίες σημειώθηκαν κατά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου Alexander Lukashenko.
Δηλώνει επίσης ότι οι απλοί Λευκορώσοι, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν φοβούνται πλέον.
«Απαιτούμε να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις βίαιων συλλήψεων κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών», δήλωσε το μέλος του Eπταμελούς Προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt».
Ο Latusko αναφέρεται και στην απόλυσή του από τη θέση του διευθυντή του θεάτρου Γιάνκα Κουπάλα / Janka Kupala στο Μινσκ, το οποίο είχε εξελιχθεί κατά διαστήματα σε κέντρο αντίστασης, όπως επίσης αναφέρθηκε και στις απειλές εναντίον του: «Συνεργάτες της Ασφάλειας με προσέγγιζαν και με απειλούσαν με χρήση βίας.
Μου έλεγαν ότι άνθρωποι σαν εμένα κακοποιούνται κατά την κράτησή τους», όπως λέει.
Ο Latusko τάχθηκε εν τούτοις και κατά της εξωτερικής παρέμβασης.
«Οι φωνές των εταίρων μας στη Ρωσία και την ΕυρωπαΪκή Ένωση είναι σημαντικές, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται εδώ στη Λευκορωσία», είπε.
Την βάση του αυταρχικά κυβερνώντος προέδρου, ο πρώην υπουργός την βλέπει να καταρρέει.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι μεσαίου επιπέδου τάσσονται υπέρ της αλλαγής, αλλά ταυτόχρονα όλοι φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα συλληφθούν.
Οι απλοί πολίτες της Λευκορωσίας όμως δεν φοβούνται πλέον», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης