Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η μετοχή που επιστρέφει κάθε χρόνο κεφάλαια στους επενδυτές, αλλά αυτοί αδιαφορούν

tags :
Η μετοχή που επιστρέφει κάθε χρόνο κεφάλαια στους επενδυτές, αλλά αυτοί αδιαφορούν
Την επόμενη Τετάρτη 2/9 θα γίνει η γενική συνέλευση και μεταξύ των θεμάτων είναι η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε 6% απόδοση
Η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι πλέον δεδομένη στο ΧΑ και ειδικά στις εταιρείες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο.
Οι επενδυτές αδιαφορούν για το αν υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, για το αν κάποιες μετοχές έχουν υποχωρήσει σημαντικά ή ακόμα και για το αν αναμένεται να προχωρήσουν σε διανομές μετρητών προς τους μετόχους τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της ΕΛΒΕ, για την οποία βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως υποχωρεί μόλις οριακά από την αρχή του έτους, αλλά οι όγκοι των συναλλαγών επί της μετοχής είναι ανύπαρκτοι.
Την επόμενη Τετάρτη 2/9 θα γίνει η γενική συνέλευση της εισηγμένης και ανάμεσα στα θέματα είναι η επιστροφή κεφαλαίου 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δίνει τέτοια επιστροφή στους μετόχους.
Σχεδόν κάθε χρόνο μοιράζει μετρητά και φυσικά κάθε χρόνο γίνονται αναφορές για την αδιαφορία των επενδυτών.
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η απόδοση είναι 6%.
Να σημειωθεί πως άλλες εισηγμένες με μεγάλες ζημιές και μηδενικά μερίσματα για πολλά χρόνια, προσελκύουν περισσότερο ενδιαφέρον και όποτε η μετοχή κάνει κάποια κίνηση, αμέσως σπεύδουν οι μικροεπενδυτές να πάρουν θέση.
Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις χάνουν χρήματα.
Η ΕΛΒΕ σε επίπεδο Εταιρίας αναμένεται αύξηση κύκλου εργασιών για το 2020, διότι η εταιρία έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με την εταιρία Deutsche Bahn AG (γερμανικοί σιδηρόδρομοι) και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραδόσεις στολών που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2020.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2019 ο όμιλος είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 1,57 εκατ. ευρώ (χωρίς μισθώσεις) και ίδια κεφάλαια 16,7 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν ενισχυθεί σημαντικά και στα 27,8 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται στις 887 χιλ. ευρώ από 500 χιλ. ευρώ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα λογικό ή και για κάποιους ίσως υψηλό για την εποχή p/e, αλλά παίζει με χαμηλό p/bv, και αρνητικό καθαρό δανεισμό.
Αποτιμάται στα 13,6 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης