Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει αλλά και πάλι δυσκολεύεται

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει αλλά και πάλι δυσκολεύεται
ΑΓΟΡΑ: Για να δούμε αν σήμερα μπορεί η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει το ράλι των ξένων αγορών. Και δεν είναι μόνο κάποιοι από τους βασικότερους δείκτες της Wall Street που είναι σε ιστορικά υψηλά. Είναι και οι ευρωπαϊκοί που μειώνουν περαιτέρω την ψαλίδα σε ό,τι αγορά τις απώλειες από την αρχή του έτους. Ο DAX πλέον είναι πάνω από τις 13.100 μονάδες και έχει απώλειες μικρότερες από 2%. Ο γενικός δείκτης είναι στο -31%.

Και δε λέμε, να προσμετρηθούν οι απώλειες στα τουριστικά έσοδα, ή η αυξανόμενη ένταση λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας. Αλλά -31%; Δηλαδή δε δικαιολογούν οι μετοχές κάτι καλύτερο; Τόσες είναι φθηνές. Έλεος με αυτή την αδιαφορία για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν μερίσματα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που βγάζουν ακόμα κέρδη έστω και αν είναι μειωμένα, αλλά οι επενδυτές αδιαφορούν. Άμα όμως ακούσουν για καμία με αρνητική καθαρή θέση και μεγάλες ζημιές ότι μπορεί να κάνει κάτι, τρέχουν να αγοράσουν. Και μετά τους φταίνε, οι χρηματιστές, οι δημοσιογράφοι, οι επιχειρηματίες κ.α. που χάνουν τα λεφτά τους.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ξανά προς τις 640 μονάδες το άνοιγμα του ΧΑ. Ξανά ανοδικό όπως και χθες, ας ελπίσουμε πως δε θα έχει την ίδια κατάληξη. Θέλουμε τζίρο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Με 20 ή 30 εκατ. ευρώ απλά θα συνεχίζουμε να κινούμαστε εντός των γνωστών πλαισίων.

Ξεκίνησαν ανοδικά τα ΕΛΠΕ, δημοσιεύουν την Πέμπτη αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ καλή είναι και η εικόνα της Εθνικής. Προσπαθεί η Jumbo και η ΔΕΗ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η ζήτηση ήταν ισχυρή σύμφωνα με την εταιρεία και αυξάνεται ο αριθμός των μετοχών που θα εκδοθούν τελικά και τα κεφάλαια αντί 50 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν στα 68 εκατ. ευρώ. Οι νέες μετοχές είναι με τιμή 11 ευρώ ανά μετοχή. Επομένως η διάρθρωση του ισολογισμού βελτιώνεται κατά κάτι. Η στήλη είναι υπέρ της αύξησης.
Στο μετοχικό κεφάλαιο μπαίνουν μεγάλα ονόματα.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε ανοδικά και πάνω από τα 3,80 ευρώ με μέτριες συναλλαγές. Η αποτίμηση στα 888 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Πιέζεται 2,16% μετά το χθεσινή άνοδο στην τελική δημοπρασία και επηρεάζει την πορεία της αγοράς.

ΕΚΤΕΡ: Με 1 τεμάχιο την άνοιξαν στο -4,75% και στα 0,7220 ευρώ. Με 1 τεμάχιο! Και κάθονται και κοιτάζουν οι αρμόδιοι να γίνονται τέτοιες κινήσεις. Λίγο αργότερα έκανε άλλο 1 τεμάχια και πήγε στο -2,37%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Εδώ είναι καθημερινό το φαινόμενο του 1 τεμαχίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έδωσε πάλι κάποιες εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές η εταιρεία, σχετικά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης αλλά και πάλι δε μάθαμε κάτι παραπάνω από όσα έγραψε το ΒΝ αναφορικά με τη γενική συνέλευση. Θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης