Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουρλάς (ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ): Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΕ στις περιπτώσεις της Λευκορωσίας και της Τουρκίας

Φουρλάς (ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ): Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΕ στις περιπτώσεις της Λευκορωσίας και της Τουρκίας
Ο ευρωβουλευτής έστειλε επιστολή προς τον Josep Borrell
Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγορεί την ΕΕ ο Κύπριος ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ, Λουκάς Φουρλάς, συγκρίνοντας τη στάση της Κομισιόν απέναντι στη Λευκορωσία αλλά και απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα κατά Ελλάδας και Κύπρου.
Σε επιστολή του προς τον ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Josep Borrell, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση με θέμα την «κατάσταση στη Λευκορωσία», στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, στην οποία ο κ. Φουρλάς είναι μέλος, τόνισε ότι αυτή η τακτική το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενθαρρύνει τον Ερντογάν να συνεχίζει την προκλητική του στάση.
Επέκρινε έντονα το γεγονός ότι στην περίπτωση της Λευκορωσίας η ΕΕ προχωρά άμεσα στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων, ενώ αντίθετα στην πειρατική και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον δύο κρατών-μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, αρκείται μόνο σε ανακοινώσεις και διπλωματικές κινήσεις.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο κ. Φουρλάς τονίζει τα ακόλουθα:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών που παρουσίασαν οι αρχές της Λευκορωσίας και καταδικάζει τη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων για αποκατάσταση της τάξης.
Όλα αυτά κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.
Όμως, δεν είναι δυνατόν να ενδιαφέρει την Ένωση περισσότερο το τι συμβαίνει σε τρίτες χώρες, όπως στη Λευκορωσία, παρά η κατάφορη παραβίαση της Διεθνούς Νομιμότητας από την Τουρκία σε βάρος κρατών-μελών, όπως την Ελλάδα και την Κύπρο.
Πού είναι οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας όταν επανειλημμένα παραβιάζει, απειλεί και προκαλεί χώρες της Ένωσης; Πρόκειται ξεκάθαρα για εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Μία τακτική απαράδεκτη που το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενθαρρύνει τον Ερντογάν να συνεχίζει την προκλητική του στάση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης