Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε σήμερα είδε υψηλότερα επίπεδα παρά τη θετική πορεία των ξένων αγορών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ούτε σήμερα είδε υψηλότερα επίπεδα παρά τη θετική πορεία των ξένων αγορών
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα! Με άνοδο οι ξένες αγορές, εμείς κρατήσαμε λίγα λεπτά το θετικό πρόσημο και μετά ξανά απώλειες. Ελάχιστος ο τζίρος και πιο πρόθυμοι οι πωλητές από τους αγοραστές. Σκέτη απογοήτευση και σήμερα η μικρή μας αγορά. Κάθε μέρα μικραίνει και πιο πολύ.

Ψάχνεις να βρεις μετοχή να ξεχωρίζει για να αναζητήσεις το λόγο και να γράψεις κάτι αλλά δεν. Καμία μετοχή δεν τράβηξε επενδυτικά βλέμματα σήμερα. Στο -0,51% και οριακά χαμηλότερα από τις 630 μονάδες. Ούτε 26 εκατ. ευρώ οι καθαρές συναλλαγές.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αυτή την αλλαγή στις υποχρεώσεις των εταιρειών να μην αγοράζονται μετοχές είτε λόγω δημόσιας πρότασης είτε λόγω προγράμματος αγοράς ιδίων σε χρονικό διάστημα εντός του οποίου συντάσσονται οι λογιστικές καταστάσεις δεν το καταλαβαίνουμε.

Εδώ έχουν πουληθεί περιουσιακά στοιχεία αρκετά υψηλότερα από την αποτίμηση και δεν άλλαξε το τίμημα της δημόσιας πρότασης και θα κολλήσουμε στο αν θα αγοράσει η εταιρεία ίδιες μετοχές; Τι να πούμε…

Δε φτάνει που δεν υπάρχει επενδυτής στο ΧΑ, απουσιάζουν και οι αγορές ιδίων μετοχών. Θέλει να πουλήσει κάποιος 5 χιλ. τεμάχια και μπορεί να πάει η μετοχή στο -5%. Και σιγά μη θεωρηθεί προνομιακή πληροφόρηση η αγορά ιδίων. Αφού έχει κανονισμούς και κάποιους σκοπούς. Δεν τα παίρνουν market τα χαρτιά, ούτε στο limit up.

COCA COLA: Στο -3,64% και στα 22,26 ευρώ με όγκο περίπου 20 χιλ. τεμάχια. Η τιμή κλεισίματος είναι και χαμηλό ημέρας. Και λόγω βαρύτητας επηρέασε κάπως την αγορά. Όχι ότι οι υπόλοιπες πήγαν καλύτερα.

ΕΥΔΑΠ: Μετά τη σημαντική χθεσινή άνοδο η μετοχή συνέχισε και σήμερα και διατήρησε την καλή της συμπεριφορά. Αν κάποιος προσθέσει και το μέρισμα που έδωσε η μετοχή μέσα χρονιά, δεν έχει απώλειες από την αρχή του έτους. Με τέτοιο ταμείο, αδάνειστη και με δυνατότητες αλλά επειδή είναι κρατική την κρατούν χαμηλά, αφού και οι προσδοκίες είναι χαμηλές. Όμως κάποια στιγμή η κυβέρνηση που δηλώνει και φιλοεπενδυτική θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πιέστηκε λόγω της μεγαλύτερης αύξησης κεφαλαίου και άφησε ένα μικρό premium στη μετοχή έναντι του τιμήματος που θα καταβάλουν οι μεγάλοι ξένοι που αγοράζουν τις νέες μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτή η εικόνα. Μικρή άνοδο για Εθνική και οριακές απώλειες για Alpha Bank και Eurobank. Η Πειραιώς στο -2%.

ΤΙΤΑΝ: Περιμέναμε περισσότερα αλλά δεν… Στα 11,06 ευρώ και στο -1,25%. Αφού δε μπορεί να πάει υψηλότερα θα γυρίσει χαμηλότερα για να ξαναδοκιμάσει.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Οι αυστριακοί θέλουν να πουλήσουν και κατέχουν περίπου 5%. Σε αρκετές εταιρείες υπάρχουν ξένοι που θέλουν να πουλήσουν αλλά με τέτοια αγορά μία τέτοια κίνηση φαντάζει αδύνατη. Οι Άραβες πάντως παραμένουν. Να σημειωθεί πως η πρόσφατη αναχρηματοδότηση δανείου που ανακοινώθηκε είναι με σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Διατηρεί την καλή συμπεριφορά των τελευταίων ημερών η μετοχή. Αύριο υπάρχει ενημέρωση αναλυτών, οπότε ίσως έχουμε περισσότερα. Με μικρές απώλειες 1,81% έκλεισε η μετοχή, αλλά έχει καταγράψει καλή άνοδο το τελευταίο διάστημα.

ΚΕΚΡΟΨ: Από πολλά μικρά έχει καλύτερη συμπεριφορά. Και δεν έχει να περιμένει και κάτι η αγορά (αναφερόμαστε σε μεγέθη) πλην του δικαστηρίου, όπου μάλλον πρόκειται για τυπική διαδικασία.

CENTRIC: Οριακές είναι οι απώλειες από την αρχή του έτους αλλά όπως φαίνεται δε θέλουν κάποιοι να πάει πιο ψηλά. Θα μου πείτε, με τέτοιο κλίμα ποιος έχει όρεξη;

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τραγική η εικόνα της μετοχής.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πρόθυμοι οι πωλητές να την πάνε ξανά κάτω από τα 0,50 ευρώ και μάλιστα με καλό όγκο για τα δεδομένα της περιόδου. Στα 0,4950 ευρώ και στο -2,56% με 30 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση λίγο κάτω από 20 εκατ. ευρώ.

NEWSPHONE: Δίνουν και στα 0,45 ευρώ μετοχές με τη δημόσια πρόταση να είναι στα 0,47 ευρώ αλλά λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων δε μπαίνει η εντολή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πιο χαλαρός ο πωλητής σήμερα, αλλά και οι αγοραστές δεν είχαν δύναμη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης