Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι συμφώνησαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και υπουργείο Εργασίας

tags :
Τι συμφώνησαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και υπουργείο Εργασίας
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη είχε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ, «σε ό,τι αφορά τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και κάποιοι είδαν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς, η απάντηση είναι πως είτε κάποιοι συνάδελφοι είχαν κάνει αίτηση και στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και προέκυψε διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου να μην ζητηθούν χρήματα πίσω από τους εργαζόμενους δόθηκε η διαφορά, είτε έγιναν δηλώσεις για κάποιο χρονικό διάστημα από τον εργαζόμενο μονομερώς και μετά έγινε επαναπρόσληψη από τον εργοδότη και αναστολή εκ μέρους του, οπότε θα πληρωθεί η διαφορά τις επόμενες ημέρες».
Και συνεχίζει: «Συμπερασματικά οι αναστολές σύμβασης του Ιουλίου θα ξεκινήσουν να πληρώνονται στις 28/08/2020.
Όσοι συνάδελφοι απασχολούνται με το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ οι δικαιούχοι του μήνα Ιουλίου μετά από αίτημά μας και αποδοχή από τον κ. Βρούτση θα πληρωθούν και αυτοί στις 28/08/2020.
Ενημερωθήκαμε πως όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή σύμβασης όλους τους μήνες δεν μπορεί να πάρουν επίδομα αδείας παρά μόνο Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αντίθετα όσοι είναι στο Συνεργασία το δικαιούνται κανονικά.
Για τα απαιτούμενα ένσημα για να μπει κάποιος στο επίδομα ανεργίας δρομολογείται η μείωση τους να ξέρουν όμως όσοι εργοδότες επιλέξουν να κλείσουν νωρίτερα τις επιχειρήσεις τους υποχρεούνται να βάλουν το προσωπικό τους έως 30/09/2020 σε αναστολή σύμβασης και όχι να το απολύσουν.
Για τους εργαζόμενους στην εστίαση που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις για άλλη μια φορά ζητήσαμε την ένταξη όλων σε αυτές και τις επόμενες ημέρες, περιμένουμε εξελίξεις στο ζήτημα αυτό».
«Τέλος η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας έθεσε την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετία, κάτι το οποίο ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε να δει άμεσα και πως σαν πρώτη αντίδραση δεν είναι αρνητικός, καθώς και το θέμα της καταπολέμησης της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας με απευθείας σύνδεση του παρουσιολογίου με το ΕΡΓΑΝΗ είναι κάτι το οποίο είναι στα σχέδια του υπουργείου τους επόμενους μήνες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης