Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σχέδιο ανάκαμψης 100 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας

Γαλλία: Σχέδιο ανάκαμψης 100 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας
Σχέδιο ανάκαμψης 100 δισ. ευρώ για γαλλική οικονομία
Η γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 το σχέδιό της για την ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα 26/8 ο πρωθυπουργός Jean Castex.
Στο πακέτο αυτό θα περιληφθούν 2 δισεκ. ευρώ που θα δοθούν σε υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.
Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα παρουσιάσει λεπτομερώς το σχέδιό της, ύψους 100 δισεκ. ευρώ, για την ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αντί για τις 25 Αυγούστου, καθώς τώρα έχει επικεντρωθεί στην προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.
Ο Jean Castex δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού.
Ο καθηγητής Jean-Francois Delfraissy, ο οποίος ηγείται του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μπορεί να πλήξει τη Γαλλία τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης