Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Οικονομία, εργασία, εκπαίδευση και κοινωνική συνοχή, στο επίκεντρο διαγγέλματός του στις 28/8

Kurz (Αυστρία): Οικονομία, εργασία, εκπαίδευση και κοινωνική συνοχή, στο επίκεντρο διαγγέλματός του στις 28/8
O καγκελάριος της Αυστρίας θα προβεί σε μία πρόβλεψη για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού το φθινόπωρο στο διάγγελμα της Παρασκευής 28/8
Στην τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας και στους προσανατολισμούς της πολιτικής της κυβέρνησης για το ερχόμενο φθινόπωρο, αναμένεται να αναφερθεί σε μήνυμά του μεθαύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Sebastian Kurz.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καγκελαρία στη Βιέννη, το μήνυμα ως προς το προσεχές κυβερνητικό έργο θα επικεντρωθεί σε τρία βασικά σημεία: οικονομία και εργασία, ψηφιοποίηση και εκπαίδευση, κοινωνική συνοχή και συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καγκελάριος προτίθεται να προβεί σε μία πρόβλεψη για το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού το φθινόπωρο και ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της έρευνας για τα εμβόλια και την παραγωγή φαρμάκου.
Στην Καγκελαρία συνεχίζουν να θεωρούν σημαντικότερο μέλημα για το φθινόπωρο την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υγείας.
Ταυτόχρονα θεωρείται σημαντικό "να μετριαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Αυστρία ως οικονομικό κόμβο, καθώς και στην απασχόληση στη χώρα, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ψηφιοποίησης".
Στον τομέα της οικονομίας και της εργασίας, το ζήτημα είναι πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Αυστρία μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση που σχετίζεται με την πανδημία, ειδικά σε τομείς με οικολογικό προσανατολισμό.
Όπως αναφέρεται σχετικά, ο κορωνοϊός έδειξε επίσης μέσω της εργασίας στο σπίτι και της κατ' οίκον εκπαίδευσης ότι η ψηφιοποίηση προχωράει γρήγορα, και πως τώρα είναι σημαντικό να γίνει η καλύτερη δυνατή χρήση των ευκαιριών για τον οικονομικό κόμβο για για το εκπαιδευτικό σύστημα.
Σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA), στο μήνυμα του ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του και των Πράσινων Sebastian Kurz προτίθεται να αναφερθεί επίσης στις συναισθηματικές συνέπειες της πανδημίας.
Το γεγονός ότι κατέστη αναγκαίο να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές προκειμένου να προστατευθούν οι ομάδες κινδύνου συνεπάγεται "κίνδυνο απομόνωσης για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού".
Ως εκ τούτου απαιτούνται προγράμματα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών ακόμη και σε μια κρίση, σύμφωνα με την Καγκελαρία, και επιπλέον ο ομοσπονδιακός καγκελάριος προτίθεται να μιλήσει για τη διεθνή συνεργασία και την ανθεκτικότητα σε κρίσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης