Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τεχνική αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τεχνική αντίδραση με επιλεκτικές τοποθετήσεις
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε και έβγαλε μία τεχνική αντίδραση κλείνοντας ξανά πάνω από τις 630 μονάδες με χαμηλές βέβαια συναλλαγές. Καλή εικόνα από αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενώ προβλημάτισε η Jumbo η οποία έκλεισε για 9 συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες και καλό όγκο.

Ξεχώρισε η Τέρνα Ενεργειακή η οποία έκλεισε στο υψηλό ημέρας, η ΔΕΗ, η Alpha Bank και η ΕΥΔΑΠ. Η τελευταία έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με άνοδο. Καλή εικόνα και από κάποιες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΕΥΔΑΠ: Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Η πορεία της στο ταμπλό στις τελευταίες συνεδριάσεις μιλάει από μόνη της. Δεν αρέσει σε κάποιους γιατί δεν έχει growth. Με τέτοιο ταμείο, κέρδη και μερίσματα, αλλά την αγνοούν. Ας παίζουν τις υπερδανεισμένες…

Έχει κάνει και καλό όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις με τους αγοραστές να απορροφούν με άνεση την προσφορά του πωλητή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι Έλληνας. Στα 7,14 ευρώ και στο +2,29% με όγκο 105 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Θα έρθει και η δική της σειρά. Με όγκο 13 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 2,71% και έκλεισε στα 3,95%. Η αποτίμηση των 143 εκατ. ευρώ είναι αστεία… Συσσωρεύει το τελευταίο διάστημα σε ένα περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

ΔΕΗ: Επανήλθε στην περιοχή συσσώρευσης με άνετους τους αγοραστές. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 3,93 ευρώ. Στο +2,83% με όγκο 493 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα από την Alpha Bank με άνοδο 2,5%. Καλή και η πορεία της Εθνικής, ενώ με μικρή άνοδο έκλεισε η Eurobank και με απώλειες η Πειραιώς.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ωραία επαναφορά και από το συγκεκριμένο τίτλο. Στα 7,94 ευρώ και στο +2,25% με όγκο 140 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Εντολή αγοράς 17 χιλ. τεμαχίων στα 0,52 ευρώ. Νομίζουμε πως είναι αυτό που χρειάζεται η μετοχή. Κάποιοι πρέπει να βγουν πιο επιθετικά ώστε να πάρει και η μετοχή τη θέση που της αξίζει στον πίνακα των αποτιμήσεων. Κλείσιμο στα 0,52 ευρώ με άνοδο 5,05% και όγκο 9 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος οι αγοραστές ζητούσαν άλλα 10 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Και εδώ εντολή αγοράς 10 χιλ. τεμάχια στα 0,80 ευρώ. Κλείσιμο στα 0,81 ευρώ με άνοδο 5,74% και όγκο λίγο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Η μετοχή πλέον έχει καλύψει όλο το δεύτερο κύμα της πτώσης που είχε καταγράψει από τα τέλη Νοεμβρίου 2019. Από την αρχή του χρόνου δε έχει πολύ μεγάλη άνοδο.

Σήμερα η μετοχή πήγε μέχρι τα 2,79 ευρώ και σημειώνουμε τον υψηλό όγκο συναλλαγών. Στα 2,70 ευρώ και στο +7,36% με όγκο 62 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΤΕΡ: Έκανε όγκο 40 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με απώλειες 11,46%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Έγινε σήμερα η ενημέρωση των αναλυτών. Ο όμιλος πηγαίνει καλά έχει μία υστέρηση στα έσοδα λόγω του lockdown αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως στο δεύτερο εξάμηνο θα κλείσει τη διαφορά. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πανδημία.

NEWSPHONE: Κάποιοι αγοράζουν κομμάτια χαμηλά με σκοπό προφανώς να τα πουλήσουν όταν ξεκινήσει ξανά η δημόσια πρόταση. Σήμερα στα 0,4460 ευρώ έγιναν 990 τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 4,04 ευρώ και στο +3,06% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Κάπως καλύτεροι οι αγοραστές σήμερα. Ίσως αν το κλίμα είναι καλό αύριο να δούμε κάποιες ακόμα αναγνωριστικές κινήσεις για υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης