Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Με πολύ αργό ρυθμό η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την πανδημία

tags :
Moody's: Με πολύ αργό ρυθμό η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας από την πανδημία
Σχόλιο της Moody's για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας 
Με επιβραδυνόμενο ρυθμό ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού η ευρωπαϊκή οικονομία, σημειώνει σε σχόλιό της η Moody's Investors Service.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ο ρυθμός ανάκαμψης στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης επιβραδύνεται περαιτέρω, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή μετά από την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Η αυξανόμενη προσοχή μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της επανεμφάνισης του κορωνοϊού, αλλά θα επηρεάσει επίσης αρνητικά την κατανάλωση.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει χαμηλή και η οικονομική δραστηριότητα σταθεροποιείται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά, με τις καλοκαιρινές διακοπές να θολώνουν εν μέρει τις τάσεις.
Η αβεβαιότητα σχετικά με μια νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η οποία έχει ανακάμψει εν μέρει μόνο μετά τη μείωση του lockdown.
Οι δείκτες PMI ανέκαμψαν ελαφρώς πάνω από το επίπεδο 50, δείχνοντας μία αδύναμη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες.
Ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται και ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι.
Παρόλο που τα νοικοκυριά συνολικά έχουν δημιουργήσει αποθεματικά, αυτό αποκρύπτει μια βαθιά άνιση κατάσταση.
Οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ήταν οι πιο εκτεθειμένοι στις διαταραχές, παρά τη στήριξη από το κράτος.
Αυτά τα νοικοκυριά είναι απίθανο να έχουν συγκεντρώσει αποθεματικά μετρητά κατά τη διάρκεια του lockdown», σχολιάζει η Moody’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης