Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τζίρος περιπτέρου στο ξεκίνημα και τάσεις συσσώρευσης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τζίρος περιπτέρου στο ξεκίνημα και τάσεις συσσώρευσης
ΑΓΟΡΑ: Το ζητούμενο είναι η χθεσινή αντίδραση να βρει συνέχεια και να συνεχιστεί και σήμερα η ανοδική κίνηση της αγοράς. Επιπλέον κάποιες ωραίες κινήσεις που είδαμε σε επιλεγμένες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα θέλαμε να συνεχιστούν.

Στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και Alpha Bank θα εστιάσει σήμερα η επενδυτική κοινότητα και τα οποία δημοσιεύονται μετά το κλείσιμο της αγοράς. Άλλες σημαντικές επιχειρηματικέ ειδήσεις δεν υπάρχουν.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρές απώλειες και ο γενικός δείκτης με μικρή άνοδο. Η Jumbo μετά από 9 πτωτικές συνεδριάσεις υποχωρεί οριακά αλλά με μικρό όγκο. Ενισχύεται με ελάχιστο όγκο η Coca Cola και οι τράπεζες πλην της Πειραιώς έχουν απώλειες. Η ΕΥΔΑΠ διατηρεί την καλή της εικόνα.

ΤΖΙΡΟΣ: Και πάλι για κλάματα. Στο ξεκίνημα ο τζίρος και μετά από 9 λεπτά συνεδρίασης δεν έχει ξεπεράσει τις 600 χιλ. ευρώ. Μιλάμε για κατάντια…

ΕΥΔΑΠ: Είναι η μετοχή από τα βαριά χαρτιά που ξεχωρίζει στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι πωλήσεις πλέον απορροφούνται με χαρακτηριστική άνεση. Υπάρχουν κάποια νέα που αναμένονται και αν τελικά έχουν θετική κατάληξη θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε επιστροφή κεφαλαίου. Στα 7,21 ευρώ και στο +0,98% .

MEVACO: Χθες έγραψε νέο χαμηλό έτους αλλά τελικά έκλεισε με αξιόλογη άνοδο και στο υψηλό ημέρας. Μάλιστα η κίνηση συνοδεύτηκε από καλό όγκο συναλλαγών για τα δικά της δεδομένα. Ήταν ο υψηλότερος όγκος της χρονιάς.

Η μετοχή το 2019 όχι μόνο γύρισε σε κέρδη από ζημιές αλλά αύξησε σημαντικά το τζίρο της και έχει παράλληλα υπογράψει και μία σειρά από συμβάσεις, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν το growth και άρα να δούμε περαιτέρω βελτίωση.

Δεν έχουν βέβαια δημοσιευτεί αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά μία περαιτέρω βελτίωση των κερδών το 2020 θα κάνει την αποτίμηση ελκυστική. Ήδη θα λέγαμε πως είναι αφού ο δείκτης p/bv είναι κάτω από τη μονάδα και ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας εξαιρετικά μικρός. Στα 1,39 ευρώ και στο +2,21% με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών και μάλιστα γίνονται χαμηλά. Η εισηγμένη έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου, άρα μπορεί να αγοράζει μετοχές. Περιμένουμε όμως να βελτιωθεί ο όγκος των αγοραστών και να αρχίσει να παίρνει πίσω μέρος από το χαμένο έδαφος.

Τα πρώτα λεπτά δείχνουν ότι απουσιάζουν οι γνωστές εντολές πώλησης και οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα. Στα 4,08 ευρώ και στο +0,99% με 200 τεμάχια. Εδώ θα θέλαμε να δούμε ανοδικό ξέσπασμα.

ΚΛΜ: Η χθεσινή εντολή αγοράς που έμεινε ανεκτέλεστη στα 0,52 ευρώ μπήκε και σήμερα.

ΔΕΗ: Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν καλή για τη μετοχή και σήμερα συνεχίζει ήπια ανοδικά με καλούς αγοραστές πάνω από τα 3,90 ευρώ. Στα 3,94 ευρώ και στο +0,25%.

ΛΑΜΔΑ: Έχει μείνει πίσω και δεν έχει δώσει αντίδραση μετά την πώληση ποσοστού από το βασικό μέτοχο.

ΤΙΤΑΝ: Και αυτή συνεχίζει να απογοητεύει αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει τη σημαντική αντίσταση. Θα έρθει όμως και η δική της ώρα. Δείχνει πως μπορεί να κρατηθεί πάνω από τα 11 ευρώ. Αρκεί βέβαια να μη χαλάσει το κλίμα στο ΧΑ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η αγορά θέλει και τη δική του συμμετοχή. Στα 7,8550 ευρώ και στο -1,07% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης