Βαρβιτσιώτης: H οποιαδήποτε προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα έχει την απάντηση που πρέπει

Βαρβιτσιώτης: H οποιαδήποτε προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα έχει την απάντηση που πρέπει
Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως το παιχνίδι της Τουρκίας δεν είναι αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα
Την άποψη πως «η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας ότι δεν υπάρχουν όρια στις έρευνες της Τουρκίας.
«Εμείς δεν επιδιώκουμε τη στρατιωτική εμπλοκή.
Η Άκυρα, όμως, οφείλει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα έχει την απάντηση που πρέπει» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία Trump - Μητσοτάκη, τόνισε ότι η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι που δεν είναι αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα, γιατί καταπατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Ερωτηθείς για το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ενόψει της σημερινής και αυριανής Άτυπης Συνάντησης «Gymnich» των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο, επισήμανε ότι θα πρέπει να αφορά το σύνολο της τουρκικής οικονομίας και όχι κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία, όπως στην περίπτωση της Κύπρου.
Τέλος, σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην περιοχή του Ιουνίου, που ανακοίνωσε ο πωθυπουργός στη Βουλή, σημείωσε ότι η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα για πρώτη φορά μετά το 1936.
Έκανε ακόμη λόγο για «εικόνα γκρίνιας και μεμψιμοιρίας» με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «παρών» στη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS