Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ξαφνική αύξηση του όγκου στη Mevaco και τι δείχνουν τα θεμελιώδη

tags :
Η ξαφνική αύξηση του όγκου στη Mevaco και τι δείχνουν τα θεμελιώδη
Χαμηλός ο καθαρός δανεισμός, κάτω από τη μονάδα ο δείκτης p/bv ενώ περαιτέρω βελτίωση πωλήσεων και κερδών θα δώσουν χαμηλό p/e
Το χθεσινό +9,68% της Mevaco το οποίο μάλιστα έγινε με υψηλό για τα δεδομένα της όγκο 114.600 τεμαχίων δημιούργησε αίσθηση στην αγορά.
Σήμερα η μετοχή καταγράφει οριακές απώλειες 0,74% και βρίσκεται στα 1,35 ευρώ ενώ μέσα στη συνεδρίαση είχε βρεθεί και στα 1,41 ευρώ (+3,68%).
Ο όγκος ανέρχεται στα 5 χιλ. τεμάχια.
Σημειώνεται πως ο χθεσινός όγκος ήταν ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών της χρονιάς και η ανάκαμψη της μετοχής συνδυάστηκε με την καταγραφή νέου χαμηλού έτους στην ίδια συνεδρίαση.
Δηλαδή η μετοχή βρέθηκε στα 1,21 ευρώ και τελικά η μετοχή έκλεισε στα 1,36 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.
Η εισηγμένη αποτιμάται πλέον στα 14,1 εκατ. ευρώ.
Μη έχοντας ακόμα δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου, «οδηγός» είναι τα αποτελέσματα χρήσης 2019.
Η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με εγνωσμένου κύρους πολυεθνική εταιρεία στον τομέα εξαερισμού υπογείων σηράγγων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας κατασκεύασε δείγματα τα οποία εγκρίθηκαν μετά από ενδελεχείς ελέγχους με αποτέλεσμα να δεχθεί ικανό αριθμό παραγγελιών τόσο στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 όσο και για το 2020.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η συνεργασία μπορεί να αποβεί σταθερή και ανερχόμενη επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την ικανότητα της εταιρείας να διεισδύει σε ιδιαίτερα απαιτητικές από πλευράς ποιοτικών προδιαγραφών αγορές με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού της προσανατολισμού μέσω της προσφοράς σύγχρονων λύσεων.
Παράλληλα υπέγραψε ένα σημαντικό ακόμα αριθμό συμβάσεων οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τα έσοδα για τις επόμενες χρήσεις.
Το 2019 είχε πωλήσεις 15 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 44%, ενώ η τελική γραμμή γύρισε θετική κατά 446 χιλ. ευρώ από ζημία 860 χιλ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 22,8 εκατ. ευρώ.
Στους πρώτους μήνες του 2020 και λόγω του lockdown καταγράφεται μείωση εξαγωγών αλλά.
Προφανώς και τα αποτελέσματα εξαμήνου θα δείξουν αν μετά το lockdown θα μπόρεσε η εταιρεία να βελτιώσει τις πωλήσεις της.
Η αγορά περιμένει περαιτέρω βελτίωση πωλήσεων και άρα και κερδοφορίας η οποία αν επιβεβαιωθεί θα δείξει πως η τρέχουσα αποτίμηση είναι ελκυστική και σε όρους p/e.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης