Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Trump για Erdogan - Η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί

Μπακογιάννη: Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Trump για Erdogan - Η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί
Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Erdogan κάνει ένα μεγάλο παζάρι
Την εκτίμηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, φοβάται μεταξύ άλλων ότι αν διαλυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, θα αποτελεί την επιτομή της αποτυχίας στην εξωτερική πολιτική, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Μάλιστα, αναφερόμενη στην επικοινωνία του Trump με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στον Trump, είναι «μάζεψε τον Erdogan και τις εντάσεις του, ρητορικές, συμβολικές και τις ουσιαστικές» σημειώνοντας ότι είναι ύψιστη ύβρις η μετατροπή σε τζαμί τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας.
«Το μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί.
Πρέπει να σταματήσει και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση η Ελλάδα θα ξεκινήσει διάλογο».
Παράλληλα, η ίδια υποστήριξε ότι ο Erdogan κάνει ένα μεγάλο παζάρι.
«Ο Erdogan κάνει ένα μεγάλο παζάρι και το κάνει ανοιχτά.
Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ξέρει ότι είναι απομονωμένος, ξέρει ότι έχει δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντί του και ξέρει ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικονομία του.
Άρα όλα αυτά θα τα βάλει μέσα σε ένα παζάρι και προσπαθεί να το παίξει με μια προσπάθεια επιβολής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε ότι «αυτό πλέον δεν περνάει και του δημιουργεί ένα πρόβλημα στη στρατηγική του, πράγμα το οποίο τον εκνευρίζει πάρα πολύ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά το παιχνίδι και τη ρητορική, χάνει τη νεολαία και τους εθνικιστές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης