Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λίγες ξεχώρισαν σε μία συνεδρίαση αδιαφορίας και μικρών απωλειών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λίγες ξεχώρισαν σε μία συνεδρίαση αδιαφορίας και μικρών απωλειών
ΑΓΟΡΑ: Με τέτοια εικόνα από Eurobank, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Jumbo και κάποιες άλλες και πάλι καλά που είχαμε τόσο μικρές απώλειες. Ο μεγάλος όγκος στη ΔΕΗ και άρα ο τζίρος κράτησε τις συναλλαγές στα γνωστά και ίσως λίγο καλύτερα επίπεδα. Βοήθησαν και τα πακέτα που έγιναν στον ΟΤΕ.

Τελικά η αγορά έκλεισε με μικρές απώλειες 0,43% και λίγες μονάδες πάνω από τις 630 μονάδες. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός στα 30,6 εκατ. ευρώ. Από τις ανοδικές ξεχώρισε η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ και έβαλε πλάτη η Coca Cola.

Ο Dow Jones έσβησε τις απώλειες από την αρχή του έτους, οι άλλοι μεγάλοι των ΗΠΑ είναι σε ιστορικά υψηλά, ο DAX υποχωρεί 1,5% και ο Γάλλος 15%. Εμείς 30% και κάτι. Μας αρέσει, δε μας αρέσει αυτές οι συγκρίσεις γίνονται και καλό είναι να αναδεικνύονται μήπως και καταλάβουν κάποιοι αρμόδιοι την κατάντια του ΧΑ.

ΔΕΗ: Από τα καλύτερα γραφήματα. Πήγε πάλι μέχρι τα 4,07 ευρώ και γύρισε λίγο χαμηλότερα, αλλά η επαφή διατηρείται. Θέλουμε να δούμε εξάμηνο, όπου ίσως δούμε και κάποια θετική έκπληξη στο θέμα της εκπομπής ρύπων. Να δούμε και τα EBITDA και αν μας πουν και κάτι παραπάνω από τη διοίκηση ακόμα καλύτερα.

Η συμπεριφορά πάντως της μετοχής παραμένει καλή και στη διόρθωση των προηγούμενων ημερών δεν πείραξε ευαίσθητα σημεία. Πήγε πάλι μέχρι τα 4,07 ευρώ που είναι ένα κρίσιμο σημείο και έκλεισε χαμηλότερα και στα 3,95 ευρώ. Ο όγκος μεγάλος και ξεπέρασε τα 1,2 εκατ. τεμάχια.

JUMBO: Δέκατη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Έχει σπάσει το κάτω μέρος της συσσώρευσης κάτι που φυσικά δεν το θέλαμε. Ευτυχώς που στο τέλος μάζεψε λίγο και δεν έκλεισε στο -2% αλλά στο -0,81% και στα 14,69 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει καλή στο ταμπλό και οι αγοραστές απορροφούν όμορφα την προσφορά. Ακούμπησε πάντως τα 7,20 ευρώ και έγιναν λογικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Στο τέλος την έκλεισαν στα 7,05 ευρώ και στο -1,26% με όγκο 77 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να γράψει κανείς για αυτές τις μετοχές. Πλήρης απογοήτευση. Μια ματιά στα γραφήματα των μετοχών και καταλαβαίνεις την αδυναμία τους. Άντε να επενδύσει κάποιος δηλαδή.

ΕΚΤΕΡ: Έκανε κομμάτια σήμερα και είχε καλή άνοδο. Όμως πάνω από τα 0,90 ευρώ αλλάζει επίπεδο η μετοχή. Πήγε μέχρι τα 0,84 ευρώ και έκλεισε στα 0,83 ευρώ με όγκο 30 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 9,3 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Έγραψε πάλι τα 0,59 ευρώ ενδοσυνεδριακό υψηλό με τον τρόπο που το έγραψε, αλλά μας αρέσει η εικόνα του γραφήματος. Πρέπει να πάει προς τα 0,65 ευρώ η μετοχή. Στα 0,5260 ευρώ και στο +1,15% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια και χωρίς τις γνωστές πωλήσεις.

AUTOHELLAS: «Γλύφει» την άνω πλευρά του σχηματισμού στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έχει μειώσει τους όγκους των συναλλαγών και η αποτίμηση είναι πλέον 168 εκατ. ευρώ. Στα 3,4450 ευρώ και στο -1,29% με 16 χιλ. τεμάχια συναλλαγές και καλούς αγοραστές στην τιμή κλεισίματος.

CENTRIC: Μαθαίνουμε πως οι πληρότητες του μικρού ξενοδοχείου που έχει η εισηγμένη στη Μύκονο είναι υψηλές και μάλλον θα κλείσει στα μέσα Οκτώβρη. Η μετοχή τα γνωστά. Εκεί μεταξύ 0,23 ευρώ και 0,24 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Θετική εξέλιξη το έστω και κατά 0,72% ανοδικό κλείσιμο της μετοχής.

ΟΠΑΠ: Πάλι κάτω από την τιμή επανεπένδυσης του μερίσματος. Στα 7,80 ευρώ και στο -2,13% με όγκο 257 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης