Τελευταία Νέα
Speculator

Η Εβροφάρμα, οι συναλλαγές με τις συνδεδεμένες εταιρίες και τα ερωτήματα ενοποίησης

Η Εβροφάρμα, οι συναλλαγές με τις συνδεδεμένες εταιρίες και τα ερωτήματα ενοποίησης
Η αναβίωση της ΙΚΕ, ΑΛ ΜΑΡΩ, το γάλα έξι μηνών αξίας 3,75 εκ ευρώ και η μέτοχος της ΔΟΪΡΑΝΗ
Η Εβροφάρμα «ξέχασε» να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της την έκθεση αποδοχών του ΔΣ και δεν έδωσε καμία απάντηση σε γραπτό ερώτημα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που της απεύθυνε το bankingnews προχθές Τρίτη 25/8/2020 αλλά χθες την ανήρτησε.
Όπως προκύπτει από την έκθεση αποδοχών η εταιρία δεν διαθέτει Επιτροπή Αποδοχών και Επιτροπή Υποψηφιοτήτων μελών του Δ.Σ. και ως εκ τούτου η Έκθεση αποδοχών συντάχθηκε από τον υπεύθυνο Ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου. Δηλαδή στέλεχος που βρίσκεται υπό την εποπτεία των μελών του ΔΣ συνέταξε την έκθεση αποδοχών.
Από την έκθεση προκύπτει ότι ο μόνος από τα μέλη του ΔΣ που λαμβάνει αποδοχές είναι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πασχάλης Παπαζηλάκης και μάλιστα το ευτελές για τη θέση του ποσό των 28.413 ευρώ. Μάλιστα δηλώνεται ότι τα μέλη ΔΣ δεν λαμβάνουν αποδοχές από οποιαδήποτε εταιρία ανήκει στον ίδιο όμιλο.
Ανήκουν όμως στον όμιλο άλλες εταιρίες; Από τις οικονομικές καταστάσεις προκύπτει ότι υπάρχουν συνδεδεμένες εταιρίες οι οποίες δεν ενοποιούνται.
Πρόκειται για τις ΔΟΪΡΑΝΗ και ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ.
Από την ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ η Εβροφάρμα έχει πραγματοποιήσει το 2019 αγορές γάλακτος 3,748 εκ ευρώ και είχε έσοδα 2,673 εκ ευρώ.
Το γεγονός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και δεν έχει δημοσιευτεί οικονομική κατάσταση για τη χρήση 2019 από την ΑΛ ΜΑΡΩ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως του ΓΕΜΗ τον Ιούνιο του 2019 δημοσιεύεται αυτεπάγγελτη λύση και εκκαθάριση της ΑΛ ΜΑΡΩ ΙΚΕ.
Λίγες ημέρες μετά αποφασίζεται η αναβίωση της εταιρίας με τροποποίηση του καταστατικού και επέκταση της διάρκειας λειτουργίας της έως το 2040. Στις οικονομικές καταστάσεις του 2018 η εταιρία εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως σε περίπου έξι μήνες παρήγαγε γάλα αξίας 3,748 εκ ευρώ.
Η εταιρία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 με το 20% να κατέχει η θυγατρική της Εβροφάρμα η Campus  και το υπόλοιπο 80% να κατανέμεται σε τέσσερα μέλη της οικογένειας Παπαζηλάκη. Το κεφάλαιο ίδρυσης ήταν 5.000 ευρώ.
Η ΔΟΪΡΑΝΗ που επίσης εμφανίζεται ως συνδεδεμένη έχει ως διοίκηση τους ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ,ΖΙΟΥΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΑΠΑΖΗΛΑΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ και ΤΣΑΚΙΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ. Τα τρία από τα τέσσερα μέλη του ΔΣ είναι και μέλη του ΔΣ της Εβροφάρμα. Η ΔΟΪΡΑΝΗ ελέγχεται από την εταιρία ΦΑΡΜΑ ΟΡΟΥΣ (με μη γνωστή μετοχική σύνθεση ) στην οποία μέλη του ΔΣ είναι οι κ.κ. Παπαζηλάκης Αθανάσιος, Παπαζηλάκης Πασχάλης και Τσακίρης Ευάγγελος.
Οι δύο από τους τρεις είναι μέλη του ΔΣ της Εβροφάρμα.
Η εταιρία έχει το 2018 μηδενικό τζίρο και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το 96,52% της ΔΟΪΡΑΝΗ ενώ εμφανίζεται να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις άγνωστο προς ποιους ύψους 2,853 εκ ευρώ.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν έπρεπε τόσο η ΑΛ ΜΑΡΩ όσο και η ΔΟΙΡΑΝΗ να ενοποιούνται.
Ο ορκωτός προφανώς θεωρεί πως όχι και είναι άγνωστο τι θεωρεί η Επιτροπή λογιστικής Τυποποίησης αλλά και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σημειωτέον ότι στις οικονομικές καταστάσεις της Εβροφάρμα εμφανίζονται μηδενικές βραχυχρόνιες παροχές στα μέλη του ΔΣ (δεν υπάρχει αναφορά στις 28.000 ευρώ περίπου αμοιβές που εμφανίζει η έκθεση αποδοχών) αλλά και απαιτήσεις 226 χιλιάδες ευρώ. το πως προέκυψαν οι απαιτήσεις αυτές είναι ένα ερώτημα όπως η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον ορκωτό ελεγκτή.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης