Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna, BioNTech, Pfizer: Θερμοκρασίες... Ανταρκτικής απαιτεί η συντήρηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Moderna, BioNTech, Pfizer: Θερμοκρασίες... Ανταρκτικής απαιτεί η συντήρηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού
Μόνον σε πολικές θερμοκρασίες μπορούν να συντηρηθούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό
Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ κάτω από το μηδέν απαιτεί η συντήρηση των υποψήφιων πειραματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού τα οποία αναπτύσσουν οι εταιρείες Moderna, BioNTech και Pfizer.
Το γεγονός αυτό αρκεί για να δημιουργήσει ισχυρή ανησυχία για τη δυνατότητα μαζικής διανομής και χρήσης τους, ακόμη και αν αποδειχθούν αποτελεσματικά στη μάχη κατά του νέου ιού και εγκριθούν.
Όπως σημειώνει ο ιστότοπος MarketWatch, ηγετικά στελέχη των Moderna και Pfizer δήλωσαν σε αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ότι το μεν mRNA-1273, υποψήφιο εμβόλιο της Moderna, απαιτεί θερμοκρασία συντήρησης στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα υποψήφια εμβόλια των BioNTech και Pfizer, BN1162b2 και BNT162b2, χρειάζονται συνθήκες συντήρησης στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου.
"Αυτές οι συνθήκες συντήρησης θα έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη τη διατήρηση των συγκεκριμένων εμβολίων”, αναφέρουν αναλυτές της SVB Leerink σε σημείωμά τους προς επενδυτές.
"Τέτοιες συνθήκες υπάρχουν μόνο σε νοσοκομεία του τριτοβάθμιου τομέα Υγείας και σε εργαστήρια κι έτσι θα απαιτείται να διεξάγονται μαζικοί εμβολιασμοί επί τόπου, ακόμη όμως και έτσι θα καλυπτόταν άμεσα μόνον ένα ποσοστό του πληθυσμού", τονίζουν, μιλώντας κυρίως για τις ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι των CDC ανέφεραν ότι γνωρίζουν το ζήτημα.
Εν τω μεταξύ, πτωτική ήταν η πορεία των μετοχών των εταιριών σήμερα 27/8:
Η μετοχή της Moderna υποχωρούσε κατά -3,6% νωρίτερα, μετά το ράλι της Τετάρτης, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι άνθρωποι άνω των 55 ετών που πραγματοποίησαν το εμβόλιο ανέπτυξαν αντισώματα εξουδετέρωσης του κορωνοϊού.
Η μετοχή της Pfizer σημείωνε μικρότερες απώλειες, της τάξης του -0,5%, ενώ εκείνη της BioNTech κατέγραφε απώλειες -4,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης