Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - H συσσώρευση συνεχίζεται με χαμηλούς όγκους

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - H συσσώρευση συνεχίζεται με χαμηλούς όγκους
ΑΓΟΡΑ: Σε Alpha Bank και ΕΛΠΕ τα βλέμματα των επενδυτών καθώς οι δύο εισηγμένες ανακοίνωσαν αποτελέσματα εξαμήνου. Καλά και ανώτερα των εκτιμήσεων είναι της Alpha Bank και οριακά ανώτερα των εκτιμήσεων αλλά πολύ αδύναμα των ΕΛΠΕ. Με τις ξένες αγορές παρά τη FED να διορθώνουν σήμερα, το ΧΑ θα αναζητήσει κατεύθυνση.

Η συσσώρευση συνεχίζεται και η απουσία των επενδυτών αποτυπώνεται ανάγλυφα στον πολύ χαμηλό τζίρο. Οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, αλλά και η προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχίζουν να μας επηρεάζουν. Αυτά βέβαια είναι δικαιολογίες, καθώς πολλές εταιρείες είναι τσάμπα, αλλά κανείς δεν τις πλησιάζει. Η απαξίωση έχει πλέον αναρριχηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Με την Εθνική να ξεκινάει αδύναμα και την Coca Cola επίσης χαμηλότερα το ΧΑ άνοιξε λίγο κάτω και κοντά στις 630 μονάδες. Πιέζεται και πάλι η Jumbo, ενώ η Alpha Bank λόγω αποτελεσμάτων ενισχύεται. Καλή η εικόνα της Πειραιώς.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Λογικές και οι διαμαρτυρίες πολλών επενδυτών για την πορεία συγκεκριμένων μετοχών, αλλά θα λέγαμε πως δεν είναι μια-δυο οι εταιρείες που έχουν αρνητική συμπεριφορά στο ΧΑ. Δυστυχώς είναι δεκάδες. Και αυτή βέβαια η εξέλιξη δίνει αφορμές για έξοδο από το ΧΑ με φθηνές αποτιμήσεις.

Στο παρελθόν έφυγαν αρκετές φθηνά και βλέπουμε τώρα την πορεία των αποτελεσμάτων, τα οποία βελτιώθηκαν και δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτά που γράφαμε και εμείς και άλλοι συνάδελφοι, για εξευτελιστικά τιμήματα. Φανταστείτε να ήταν πιο ισχυρή η οικονομία τι αποτελέσματα θα έβγαζαν.

ΕΛΠΕ: Πραγματικά αδύναμα τα αποτελέσματα με μεγάλες δημοσιευμένες ζημιές. Είναι μεταξύ των κλάδων που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία. Γιατί δεν είναι μόνο η μείωση της ζήτησης, ήταν και η μείωση των τιμών του πετρελαίου, ήταν η απουσία αποθηκευτικών χώρων στον κλάδο συνολικά και πολλά ακόμα.

Λίγες ωστόσο εταιρείες είναι όπως τα ΕΛΠΕ. Θα το ξεπεράσει και αυτό όπως ελπίζουμε να το ξεπεράσει η ανθρωπότητα. Θα αφήσει το αποτύπωμά της η κρίση αλλά ο όμιλος είναι ισχυρός και έχει και θετικά νέα μπροστά. Η μετοχή υποχωρεί περίπου 1% στο ξεκίνημα.

ALPHA BANK: Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα όπως σημειώνει η Optima Bank στο πρωινό της σχόλιο. Τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 97,5 εκατ. ευρώ έναντι 54 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές και 52 εκατ. ευρώ που περίμενε η Optima.

Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 86,6 εκατ. ευρώ αμετάβλητα σε σύγκριση με το περσινό εξάμηνο και παρά τις επιπλέον προβλέψεις λόγω Covid-19. Από τις ανοδικές είναι η μόνη που ξεχωρίζει λόγω όγκου συναλλαγών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Πραγματικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η μετοχή δεν έχει ακολουθήσει τις αισιόδοξες δηλώσεις της διοίκησης. Η αδιαφορία των επενδυτών στο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε και έχει αρχίσει να αποδίδει είναι εξωφρενική.

Δυστυχώς όμως εδώ και πολλά χρόνια η μετοχή έχει την ίδια συμπεριφορά. Κάποιοι δε θέλουν να πάει εκεί που πρέπει… Το κακό είναι πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση στο ΧΑ.

ΕΚΤΕΡ: Έχει και πάλι καλούς αγοραστές αν και βγαίνουν σε χαμηλότερα επίπεδα από το χθεσινό κλείσιμο. Λίγες οι εντολές πώλησης στο ξεκίνημα.

ΚΛΜ: Και πάλι ο αγοραστής ζητάει περίπου 10 χιλ. τεμάχια στα 0,52 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Τελικά οι μεγάλοι όγκοι δε δείχνουν αγορές αλλά πωλήσεις. Στα ψηλά και πάνω από τα 0,63 ευρώ είχε κάνει καλούς όγκους και τώρα η μετοχή είναι κάτω από τα 0,60 ευρώ.

ΚΟΥΕΣ: Πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή με τους αγοραστές να είναι στα 8 ευρώ και τους πωλητές στα 8,08 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα1,37 ευρώ και στο -2% με 4 κομμάτια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης