Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2020

Κομισιόν: Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2020
Τη μεγαλύτερη συμβολή στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, είχε ο τομέας των υπηρεσιών
Ανάκαμψη παρουσίασε το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έπειτα από την κατάρρευση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο των lockdowns που επιβλήθηκαν για την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Κομισιόν.
Αν και παραμένει πολύ πιο κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα και τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ο μηνιαίος δείκτης που μετρά την εμπιστοσύνη στην οικονομία ενισχύθηκε σε 87,7 μονάδες τον Ιούλιο, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο πάνω από τις 85 μονάδες.
Η νέα άνοδος, που επιβεβαιώνει τη σταδιακή ανάκαμψη από τον Μάιο, οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη αισιοδοξία για τον τομέα των υπηρεσιών. Ειδικότερα αν και παραμένει σε αρνητικό έδαφος, τον Αύγουστο αυξήθηκε σε -17,2% από -26,2% τον Ιούλιο.
Επίσης, ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη στους τομείς της βιομηχανίας και των λιανικών πωλήσεων.
Μικρή βελτίωση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη που ενισχύθηκε σε -14,7 μονάδες από -15.
Ο δείκτης για τις προσδοκίες της απασχόλησης συνέχισε να βελτιώνεται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των κατασκευών παρουσίασε μικρή επιδείνωση.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, το κλίμα βελτιώθηκε σημαντικά στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στη Γερμανία.
Επίσης, βελτιώθηκε στην Ιταλία αλλά επιδεινώθηκε στην Ισπανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης