Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) για πρόγραμμα SURE: Αδιαφορεί για τους εργαζόμενους το υπ.Εργασίας – Εμμένει σε λάθος πολιτικές

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) για πρόγραμμα SURE: Αδιαφορεί για τους εργαζόμενους το υπ.Εργασίας – Εμμένει σε λάθος πολιτικές
Σφοδρές αντιδράσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπ.Εργασίας, Γ. Βρούτσης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Συνήθως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον και για αδιαφορία και για εμμονή.
Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο.
Κι όμως το υπουργείο Εργασίας έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο.
Και να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και να εμμένει σε λάθος πολιτικές.
Στις αρχές Μαΐου ρωτήσαμε τον υπουργό Εργασίας ποιες θέσεις υποστήριξε η κυβέρνηση για το πρόγραμμα SURE στο συμβούλιο υπουργών της Ευρώπης, ποιο ποσό διεκδίκησε για τη χώρα και για ποιες δράσεις.
Απάντηση δεν λάβαμε ποτέ, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκαν και οι πολίτες για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.
 Σήμερα είναι σαφές γιατί.
Η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ. ευρώ, όταν η Πορτογαλία με αντίστοιχο πληθυσμό και με πολύ μικρότερο ποσοστό ανεργίας θα λάβει σχεδόν 6 δισ.» υποστηρίζει η κα.Αχτσιόγλου.
«Με τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος των αναστολών εργασίας και του αποτυχημένου προγράμματος "Συν-Εργασία", για τη μέχρι σήμερα εφαρμογή τους, ξοδεύοντας ήδη το 1,6 από τα 2,7 δισ..
Τα εναπομείναντα 1,1 δισ. θα τα χρησιμοποιήσει για να συνεχίσει το κατά γενική ομολογία πλήρως αποτυχημένο πρόγραμμα "Συν-Εργασία" καθώς και την επιδότηση της ανεργίας (αναστολές) και για τους επόμενους μήνες, όπως περίπου μας ενημέρωσε το υπουργείο με σημερινό δελτίο τύπου.
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω ότι η Πορτογαλία θα αξιοποιήσει τα χρήματα που θα λάβει μεταξύ άλλων σε οικογενειακό επίδομα για εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν για να στηρίξουν τα παιδιά τους ή άλλα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας, σε ειδική στήριξη στις τουριστικές περιοχές, σε ειδικά επιδόματα για εργαζόμενους που είναι σε αναρρωτική άδεια ή καραντίνα, σε αγορά μέσων ατομικής προστασίας για τους χώρους εργασίας, σε χρηματοδότηση επιχειρήσεων για επανεκκίνηση μετά το lockdown» επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιμένει και αρκείται στην επιδότηση της ανεργίας και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας».
«Το ανεπαρκές ποσό που θα λάβει η Ελλάδα από το πρόγραμμα SURE επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε και δεν διεκδίκησε ουσιαστικά τίποτα, απλώς έλαβε ό,τι της έδωσαν.
Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι το γεγονός πως και αυτούς τους περιορισμένους πόρους η ΝΔ επιμένει και τους σπαταλά σε προγράμματα που έχουν αποδειχθεί απολύτως αποτυχημένα απλώς και μόνο για να μην παραδεχτεί ότι έσφαλε και να επανασχεδιάσει την πολιτική της, εμμένοντας τελικά σε ένα σχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη φτωχοποίηση των εργαζομένων» τονίζει η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS