Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακή πτώση 0,2% στο WTI, στα 43 δολ. – Στα 45,1 δολ. το Brent

Οριακή πτώση 0,2% στο WTI, στα 43 δολ. – Στα 45,1 δολ. το Brent
Οριακή πτώση στο πετρέλαιο 
Πτωτικά έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο, καθώς ο «μαύρος χρυσός» δεν ευνοήθηκε από τη νέα πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, ούτε από το κλείσιμο στις πλατφόρμες εξόρυξης του Κόλπου του Μεξικού.
Επίσης, το πετρέλαιο δεν δέχθηκε ώθηση από τη νέα πτώση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης των ΗΠΑ, στις 180 από 183 την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αβεβαιότητα του κορωνοϊού «επισκιάζει» τις προοπτικές για τη ζήτηση.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI (futures Οκτωβρίου 2020) υποχώρησε 0,2% στα 42,97 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο Brent (futures Οκτωβρίου 2020), λίγο πριν το κλείσιμο, διαπραγματεύεται στα 45,1 δολάρια ανά βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητο σε ημερήσια βάση.
Ωστόσο, για το σύνολο της εβδομάδας, το πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,6%.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε υψηλό 18 μηνών και τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή στο υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο πριν από την κατάρρευση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αργού, τα οποία μειώνονται για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, υποχώρησαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια σε 507,8 εκατομμύρια βαρέλια, την εβδομάδα έως τις 21 Αυγούστου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά μόλις 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd), καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, οι περισσότερες από τον Φεβρουάριο του 2019.
Ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων στο Mizuho, δήλωσε ότι το μεγάλο άλμα των εβδομαδιαίων εξαγωγών αντισταθμίζει εν μέρει την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ειδικά πριν ο τυφώνας Laura να χτυπήσει τον ενεργειακό κόμβο στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ.
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου την Παρασκευή άρχισαν να εκκενώνουν υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου και από τότε, εννέα διυλιστήρια που επεξεργάζονται σχεδόν 2,9 εκατομμύρια bpd πετρελαίου και αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των διυλιστηρίων των ΗΠΑ έκλεισαν.
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, οι λειτουργίες αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 225.000 bpd την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν 1,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 82% της συνολικής χωρητικότητας, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών.
«Πρόκειται για μια bullish αναφορά για το αργό πετρέλαιο, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο John Kilduff, της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης