Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Οι νεκροί πάνω 837 χιλ. και τα κρούσματα στα 24,7 εκατ.

Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Οι νεκροί πάνω 837 χιλ. και τα κρούσματα στα 24,7 εκατ.
Σαρώνει ο κορωνοϊός διεθνώς
Πάνω από 837 χιλ. είναι οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 24,8 εκατομμύρια.
Στο μεταξύ,  πάνω από 16 εκατ. άτομα που νόσησαν έχουν πλέον θεραπευτεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου  John Hopkins.
Οι ΗΠΑ παραμένούν στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και θανάτους, με τη Βραζιλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.
Image

Βραζιλία: Ακόμη 855 νέοι θάνατοι και 43 χιλ. κρούσματα

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 855 νέοι θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 43.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πλέον, ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 119.504 νεκρούς επί συνόλου 3.804.803 περιπτώσεων μόλυνσης στη Βραζιλία.
Ωστόσο, μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικό: Στους 552 οι νέοι θάνατοι και 5.824 νέα κρούσματα
   
Κατέληξαν στο Μεξικό ακόμη 552 ασθενείς στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ εντοπίστηκαν 5.824 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 .
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό ανέρχεται πλέον σε 63.146 νεκρούς επί συνόλου 585.738 μολύνσεων.

Αργεντινή: Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων - Χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις

Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού κατέγραψε η Αργεντινή την Παρασκευή 28/8, την ώρα που η κυβέρνηση χαλάρωσε λίγο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας ως τις 20 Σεπτεμβρίου τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους μέχρι και 10 ατόμων φορώντας μάσκα.
Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 392.009 κρούσματα κορωνοϊού και 8.271 θάνατοι.
Στο μεταξύ, το περασμένο 24ωρο καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 11.717 νέων κρουσμάτων covid-19.
 
Καναδάς: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου κλειστά τα διεθνή σύνορα της χώρας

Ο Καναδάς παρέτεινε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το κλείσιμο των διεθνών συνόρων του σε αλλοδαπούς, με εξαίρεση ορισμένους Αμερικανούς, ώστε  να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε  η κυβέρνηση.
«Οι Καναδοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν στον Καναδά θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε μέτρα καραντίνας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπλι Μπλερ στο Twitter.
Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε όχι, υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.
Ξένοι υπήκοοι που εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19 απαγορεύονται να εισέλθουν στην χώρα.
Από τις αρχές Ιουνίου, οι αλλοδαποί μπορούν να συνενωθούν με τις οικογένειές τους που ζουν στον Καναδά.
Το κλείσιμο των μεγαλύτερων χερσαίων συνόρων στον κόσμο αποφασίστηκε τον Μάρτιο και από τότε ανανεώνεται κάθε μήνα.
Σημειώνεται ότι ο Καναδάς καταγράφει  τουλάχιστον 127.000 κρούσματα της νόσου και σχεδόν 9.140 θανάτους.

Κίνα: Στα 9 τα εισαγόμενα κρούσματα – Άνοιγμα των σχολείων στην Ουχάν

Ακόμη 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που σχετίζονται με ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, καταγράφηκαν στην Κίνα.
Όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της Κίνας , η  Παρασκευή 28/8 ήταν η 13η συνεχή ημέρα κατά την οποία δεν καταγράφονται μολύνσεις από covid-19 στην κοινότητα.
Επίσης, εντοπίστηκαν και 10 ασυμπτωματικοί ασθενείς.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε 85.022 και οι θάνατοι σε 4.634.
Στο μεταξύ, στην Ουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο και είναι η πλέον πληγείσα από την covid-19 στην Κίνα, την Τρίτη 1/9 θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Ειδικότερα, τα 2.842 σχολεία της πόλης όπου φοιτούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο παιδιά θα ανοίξουν την Τρίτη για το χειμερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/8 η τοπική κυβέρνηση.
Μάλιστα, οι αρχές της κινεζικής πόλης διευκρίνισαν ότι έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιστροφή στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, αν αλλάξει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ενώ συνέστησαν στους μαθητές να φορούν μάσκες όταν πηγαίνουν και όταν επιστρέφουν από το σχολείο τους, αλλά και να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.
Στην Ουχάν, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία covid-19 και ήταν πάνω από δύο μήνες σε lockdown, από τα τέλη Ιανουαρίου, κατέληξαν συνολικά 3.896 άνθρωποι.
Η Ουχάν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα από τον Απρίλιο, όταν ήρθη το lockdown, χωρίς να έχει καταγράψει κανένα κρούσμα στην κοινότητα από τις 18 Μαΐου.

Αυστραλία: Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην πολιτεία Βικτόρια

Τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες ανακοίνωσε η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, αν και οι αρχές προειδοποίησαν ότι δεν θα βιαστούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα.
Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έχει επιβληθεί εδώ και ένα μήνα αυστηρό lockdown το οποίο θα διαρκέσει δύο ακόμη εβδομάδες, μετά την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.
Οι αρχές της Μελβούρνης ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 94 νέα κρούσματα covid-19 και 18 νέοι θάνατοι.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ημέρα έπειτα από οκτώ εβδομάδες που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πέφτει κάτω από τα 100, αν και όλη την εβδομάδα ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρουσίαζε πτωτική τάση.
Στο μεταξύ, στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπάρχει ανησυχία για την εμφάνιση νέας εστίας μόλυνσης από την covid-19, αφού πάνω από 10 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί σε ένα από τα πιο παλιά κλαμπ του Σίδνεϊ.
Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 25.500 κρούσματα κορωνοϊού και 601 θάνατοι.

Νέα Ζηλανδία: Ακόμη 11 κρούσματα

Στη Νέα Ζηλανδία, όπου παρατηρήθηκε δεύτερο κύμα της επιδημίας covid-19 μετά το πέρασμα τριών μηνών χωρίς κρούσματα, καταγράφηκαν 11 νέες μολύνσεις στην κοινότητα και δύο στους χώρους καραντίνας.
Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν αναμένεται να ανακοινώσει την Κυριακή 30/8  αν θα αρθεί το lockdown που έχει επιβληθεί στο Όκλαντ, επίκεντρο της επιδημίας.
Συνολικά στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί περίπου 1.400 κρούσματα κορωνοϊού και 22 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης