Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 20 νέοι θάνατοι – Ανοίγουν την Τρίτη 1/9 τα σχολεία

Γαλλία - Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 20 νέοι θάνατοι – Ανοίγουν την Τρίτη 1/9 τα σχολεία
Mέχρι στιγμής η  άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού δεν έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των νοσηλειών ή των θανάτων
Τα περισσότερα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown στις 11 Μαΐου, καταγράφηκαν στη Γαλλία.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 28/8 καταγράφηκαν 7.379 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, απολογισμός ελαφρώς μικρότερος από το απόλυτο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 των 7.578 νέων μολύνσεων που είχαν καταγραφεί στη χώρα στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας, στις 31 Μαρτίου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού δεν έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των νοσηλειών ή των θανάτων.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 20 νέους θανάτους από covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 30.596, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέβηκε κατά έξι σε 387.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και κυρίως ένα εθνικό lockdown», έχει δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Macron, κάτι που χαρακτήρισε επικίνδυνο να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, στη χώρα παρατηρείται «μια εκπληκτική εξάπλωση του ιού».
Στο μεταξύ, οι γαλλικές αρχές αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τη μετάδοση της covid-19 χωρίς την επιβολή ενός νέου lockdown.
Την Τρίτη 1/9 ανοίγουν και πάλι τα σχολεία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο και στα θρανία θα επιστρέψουν περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά.
Οι γαλλικές αρχές τονίζουν ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των πιο νέων ατόμων που εμφανίζουν σπάνια σοβαρά συμπτώματα.
Σημειώνεται ότι δύο εβδομάδες μετά την άρση του lockdown στη Γαλλία ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό του, 115, αλλά όταν ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα εστιατορίων, μουσείων και εμπορικών κέντρων ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων αυξήθηκε σε περίπου 500 ως τα τέλη Ιουνίου, ενώ στα τέλη Ιουλίου ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σε περίπου 1.000 και στα μέσα Αυγούστου έφτασε περίπου τις 2.000.
Την εβδομάδα που μόλις πέρασε ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ήταν πάνω από  5.000.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης