Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η Κίνα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ

Macron: Η Κίνα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ
Η Δύση επικρίνει την Κίνα για παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που υποσχέθηκε στο Χονγκ Κονγκ όταν επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και τα ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων της Κίνας, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Macron σε συνάντηση του με τον ανώτατο διπλωμάτη της κινεζικής κυβέρνησης, Wang Yi.
Όπως αναφέρει το Reuters, παρά τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών στο Χονγκ Κονγκ τελικά ο νόμος που προκάλεσε τις αναταραχές τελικά ψηφίστηκε με τη Δύση να επικρίνει ευρέως την Κίνα για παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που υποσχέθηκε η ειδική διοικητική περιοχή όταν επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Μουσουλμάνοι Ουιγούροι έχουν τεθεί υπό κράτηση σε στρατόπεδα στην περιοχή Σινγιάνγκ. Η Κίνα αρνείται την κακομεταχείριση και λέει ότι τα στρατόπεδα παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση και χρειάζονται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης