Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικός ο Bahceli: Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά, θέμα χρόνου η σύγκρουση στο Αιγαίο

Προκλητικός ο Bahceli:  Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά, θέμα χρόνου η σύγκρουση στο Αιγαίο
Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τα ιστορικά της συμφέροντα σε Αιγαίο και Μεσόγειο, είπε ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών
Είναι αδιανόητο για την Τουρκία να εγκαταλείψει τα «ιστορικά της συμφέροντα» στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου, είπε το Σάββατο (29/8/2020) ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων Devlet Bahceli συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.
«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά και την ενθαρρύνει η Γαλλία», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο Bahceli, επικεφαλής των Τούρκων εθνικιστών και εταίρος του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Μην πλησιάζετε σε μια φωτιά που θα σας κάψει, σημείωσε ο Bahceli προειδοποιώντας τα κράτη, που κατά τον ίδιο, πυροδοτούν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Ο στόχος της Ελλάδας είναι να έρθει πάλι και να καταλάβει τα εδάφη μας από εκεί που την πετάξαμε πριν από 98 χρόνια.
Είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχέδιο εισβολής», είπε, που στόχο έχει τον αφανισμό της Τουρκίας και της δημοκρατίας της.
«Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα και την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου.
Από εδώ και στο εξής η στάση και η συμπεριφορά της Ελλάδας θα είναι εκείνη που θα καθορίσει εάν η αυξανόμενη ένταση θα προκαλέσει αιμορραγία ή μία αποτρόπαια αναμέτρηση», σημείωσε.
Τονίζοντας ότι μια σύγκρουση στη Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι θέμα χρόνου, η ταχεία μείωση της αντιπαράθεσης θα αποτελούσε μία ειλικρινή προσδοκία για γρήγορη αποκλιμάκωση της έντασης, για επικράτηση της μη-σύγκρουσης και για τελική επίλυση της κρίσης.
Αλλά «η Ελλάδα και τα ανθρωπάκια οι υποστηρικτές της, που δεν βλέπουν και δεν ενδιαφέρονται για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν αν παίξουν με τα νεύρα του τουρκικού έθνους, βρίσκονται εν μέσω μιας εκστρατείας προκλήσεων που θα έχει πολύ κακό τέλος», είπε, συμβουλεύοντας την Ελλάδα να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο.
Ο Bahceli έστρεψε τα βέλη του και κατά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η πρόσκληση της Μέρκελ προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα αποτελεί ουσιαστικά ένα κάλεσμα για σταυροφορία.
«Η πρόσκληση της Merkel προς τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα ισοδυναμεί με κάλεσμα για Σταυροφορία», είπε ο ηγέτης του ΜΗΡ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης