Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η Γερμανία θα επιστρέψει στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς

Scholz: Η Γερμανία θα επιστρέψει στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
Η κρίση δεν θα έχει τελειώσει πριν από το τέλος του 2020 εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει σε δύο χρόνια να εφαρμόσει εκ νέου τα όρια των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και του χρέους και αφού το Βερολίνο δανείστηκε τεράστια ποσά για να στηρίξει την οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Φυσικά πρέπει να είναι η προοπτική μας να έχουμε προϋπολογισμούς από το 2022 και μετά που να πληρούν τις συνταγματικές απαιτήσεις στην κανονικότητα», δήλωσε ο Scholz, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την αντικατάσταση της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριου, σε συνέντευξή του στη Rheinische Post.
Σε απάντηση στην κρίση, η κυβέρνηση της Merkel εγκατέλειψε τον Μάρτιο 2020 την πολιτική του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και ανέστειλε προσωρινά τα όρια του συνταγματικού χρέους ως μέρος της απάντησης στην οικονομική κρίση.
Κάποιοι στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Merkel (CDU) θέλουν να θέσουν εκ νέου τους περιορισμούς στο χρέος από το 2021, παρατηρεί το Bloomberg.
Ωστόσο, ο Scholz είπε στη γερμανική εφημερίδα ότι οι τρέχουσες έκτακτες δαπάνες πρέπει να παραμείνουν επί του παρόντος σε ισχύ επειδή «η κρίση δεν θα έχει τελειώσει πριν από το τέλος του 2020» και «αν όλα πάνε καλά, τα χειρότερα θα είναι πίσω μας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης