Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Σαρωτικές αυξήσεις φόρων για τη «μαύρη τρύπα» στα δημόσια οικονομικά

Sunak (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Σαρωτικές αυξήσεις φόρων για τη «μαύρη τρύπα» στα δημόσια οικονομικά
Τα φορολογικά σχέδια του Sunak δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνο τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson
Ένα σαρωτικό σύνολο φορολογικών αυξήσεων εξετάζει ο Βρετανός υπουργός Rishi Sunak, προκειμένου να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» στα δημόσια οικονομικά, που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
Οι αυξήσεις των φόρων που προτείνονται από αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούσαν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία επιπλέον 20-30 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, ανέφεραν οι Telegraph και Sunday Times,
Μάλιστα ορισμένες από τις νέες αυξήσεις είναι πιθανό να ανακοινωθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού το φθινόπωρο του 2020.
Ωστόσο, αξιωματούχοι κοντά στον πρωθυπουργό Boris Johnson τάσσονται κατά μίας μεγάλης φορολογικής επιδρομής σε βάρος πλουσιότερων ψηφοφόρων και εξετάζουν το ενδεχόμενο περικοπών δαπανών, σύμφωνα με Telegraph.
Το δημόσιο χρέος της Βρετανίας έχει ξεπεράσει τα 2 τρισεκατομμύρια λίρες (2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια), αυξάνοντας τις δαπάνες έκτακτων αναγκών για το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας και τις περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Ο Sunak είπε προηγουμένως ότι ορισμένοι φόροι θα πρέπει να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα.
Ωστόσο, βρίσκεται υπό πίεση να παράσχει περισσότερη στήριξη στους εργοδότες όταν το σύστημα ενίσχυσης της εργασίας - σύμφωνα με το οποίο το κράτος καταβάλει το 80% των μισθών για τους περισσότερους εργαζόμενους που διατηρούνται στην εργασία - λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, που εξετάζονται, περιλαμβάνουν μια απότομη αύξηση του εταιρικού φόρου - που σήμερα είναι πολύ χαμηλότερος από τον διεθνή μέσο όρο - μείωση των κινήτρων για ιδιωτικές συνταξιοδοτικές εισφορές και αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης