Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα προστατεύσουν αποφασιστικά τα τουρκικά συμφέροντα

Akar: Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα προστατεύσουν αποφασιστικά τα τουρκικά συμφέροντα
«Φέρουμε ιστορική ευθύνη στους ώμους μας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Επιμένει στις προκλήσεις και τις απειλές η τουρκική ηγεσία.
Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan για εισβολείς, που θα αποκρουστούν στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar επιτέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή την εθνική επέτειο για την Τουρκία για τη Μάχη του Σαγγάριου.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το παρακείμενο κρατικό νεκροταφείο, όπου υπάρχουν οι τάφοι πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της χώρας.
«Φέρουμε ιστορική ευθύνη στους ώμους μας.
Με αυτή την επίγνωση οι ηρωικές, τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και ικανές να προστατεύσουν τη χώρα μας, το έθνος μας, τις εθνικές και ηθικές αξίες μας, τα διεθνή μας δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας με κάθε κόστος σήμερα, όπως κάναμε και στο παρελθόν», έγραψε ο Akar στο βιβλίο επισκεπτών.
Νωρίτερα την Κυριακή (30/3/2020) ο Erdogan από το μαυσωλείο του Ataturk δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών.
Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».
Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία συνεχίζεται και σήμερα, συνέχισε και συμπλήρωσε:
«Δεν είναι απολύτως τυχαίο που αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».
«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας.
Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης