Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης – κεντρικής τράπεζας για τις μειώσεις φόρων

tags :
Τσεχία: Ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης – κεντρικής τράπεζας για τις μειώσεις φόρων
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας αμφισβήτησε ευθέως την κυβερνητική οικονομική πολιτική
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τσεχίας άσκησε δημόσια κριτική στην πολιτική ηγεσία της χώρας, προσθέτοντας πώς το σχέδιο μείωσης των  φόρων θα αυξήσει την πίεση σε έναν προϋπολογισμό που ήδη πλήττεται από ελλείμματα εξαιτίας της πανδημίας.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Jiri Rusnok δήλωσε την Κυριακή (30/8/2020) ότι το ρεκόρ του τρέχοντος δημοσιονομικού ελλείμματος είναι φυσικό καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μετριάσει τον αντίκτυπο του lockdown.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η μείωση των φόρων θα δημιουργήσει μια μακροχρόνια τρύπα στα δημόσια οικονομικά.
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας και γνωστός δισεκατομμυριούχος Andrej Babis ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/8) μειώσεις φόρων για τα φυσικά πρόσωπα κατά περίπου 74 δισεκατομμύρια κορώνες (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια).
Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα διευρυνθούν οι παροχές για την πανδημία, όπως καταβολή μέρους των μισθών εργαζομένων, ενίσχυση στο ιατρικό προσωπικό και επιδότηση ενοικίων για καταστήματα, γράφει το Bloomberg.
Μιλώντας σε δημόσια τηλεόραση την  ο Rusnok αμφισβήτησε την προσδοκία της κυβέρνησης ότι οι χαμηλότεροι φόροι θα αυξήσουν την κατανάλωση και είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα χρησιμοποιήσει τα έξτρα κίνητρα για αποταμίευση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης