Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ελληνικές προκλήσεις και εντάσεις στο Καστελόριζο

Cavusoglu: Η Τουρκία δεν θα δεχθεί ελληνικές προκλήσεις και εντάσεις στο Καστελόριζο
«Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο τη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού τονίζει ότι «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί προκλήσεις απέναντι από τις ακτές της, διαμηνύει προκλητικά το υπουργείο Εξωτερικών. 
«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο», αναφέρει το τουρκικό  υπουργείο Εξωτερικών .
Λίγες ώρες νωρίτερα την Κυριακή (30/8/2020) ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar επιτέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή την εθνική επέτειο για την Τουρκία για τη Μάχη του Σαγγάριου.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το παρακείμενο κρατικό νεκροταφείο, όπου υπάρχουν οι τάφοι πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της χώρας.
«Φέρουμε ιστορική ευθύνη στους ώμους μας.
Με αυτή την επίγνωση οι ηρωικές, τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και ικανές να προστατεύσουν τη χώρα μας, το έθνος μας, τις εθνικές και ηθικές αξίες μας, τα διεθνή μας δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας με κάθε κόστος σήμερα, όπως κάναμε και στο παρελθόν», έγραψε ο Akar στο βιβλίο επισκεπτών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης