Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Διπλή Επιβεβαίωση ΒΝ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά, δώρα και επικουρικές

Διπλή Επιβεβαίωση ΒΝ: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά, δώρα και επικουρικές
Έρχονται μεγάλες αλλαγές στη χρήση και στο κόστος των υπερωριών τα οποία θα ευθυγραμμιστούν με αυτά που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων που έκανε το bankingnews την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το νέο ευέλικτο πλαίσιο εργασίας που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας υπό τις οδηγίες της επιτροπής Πισσαρίδη.
Όπως πρώτοι είχαμε γράψει έρχονται μεγάλες αλλαγές στη χρήση και στο κόστος των υπερωριών τα οποία θα ευθυγραμμιστούν με αυτά που ισχύουν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ανεβαίνει το πλαφόν των 120 υπερωριών το εξάμηνο (20 κάθε μήνα) σε 180 ώρες το εξάμηνο για όλες τις επιχειρήσεις, και στην βιομηχανία και στους λοιπούς κλάδους.
Επίσης, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες μας, σύμφωνα με την οδηγία ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετικά με προσφυγή ισπανικής εταιρείας για το τρόπο χορήγησης/αποζημίωσης των υπερωριών, η επιτροπή Πισσαρίδη ετοιμάζει μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο διάταξη με την οποία θα μπορεί η επιχείρηση αντι να δώσει χρήματα για την υπερεργασία, να μειώσει τις ώρες δουλειάς το επόμενο διάστημα ή να χορηγήσει μεγαλύτερο χρόνο άδειας στον εργαζόμενο.
Έχει παρατηρηθεί ότι, με το υπάρχον σύστημα, μία επιχείρηση που θέλει να παραδώσει ένα έργο σε συγκεκριμένη ημερομηνία να αυξάνει υπέρογκα το κόστος εργασίας για εκείνο το χρονικό διάστημα μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία.
Με αυτή την διάταξη εξορθολογίζεται το πλαίσιο εργασίας ενώ παράλληλα οι επερχόμενες αλλαγές σε μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, πλαφονάρισμα της εισφοράς υγείας, ψηφιακό ωράριο, κάρτα εργαζομένου καθώς και μεγάλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.
Συγκεκριμένα στις 28/8 το bankingnews είχε  γράψει (https://www.bankingnews.gr/index.php?id=514962), πριν το αντιγράψουν μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες χωρίς να αναφέρουν πηγή.
Η δεύτερη πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr ήρθε για το ζήτημα της προσφυγής του ΕΦΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για πιλοτική δίκη που θα κρίνει τα αναδρομικά των δώρων των συντάξεων και των επικουρικών για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015-Μαίου 2016.
Ήδη από τις 30/7 ( https://www.bankingnews.gr/index.php?id=511136) είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στραφεί σε πιλοτική δική για αναδρομικά δώρων και επικουρικών τον Σεπτέμβριο.
Γιατί τον Σεπτέμβριο; Διότι θέλει σε δύο μήνες, σχεδόν τον Νοέμβριο να τελειώσει και με αυτήν την εκκρεμότητα των αναδρομικών και μαζί με τα άλλα, να κλείσει μέσα στο 2020 όλο το ζήτημα των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης