Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Zoran Zaev

Βόρεια Μακεδονία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Zoran Zaev
Προτεραιότητα της κυβέρνησης η καταπολέμηση της διαφθοράς και οι μεταρρυθμίσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Zoran Zaev στη Βόρεια Μακεδονία.
Κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 62 βουλευτές επί συνόλου 120, ενώ 51 ψήφισαν κατά.
Η κυβέρνηση Zaev υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (46 έδρες), από τους βουλευτές του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, του DUI του Ali Ahmeti (15 έδρες), καθώς και από έναν βουλευτή που εξέλεξε το μικρό Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA).
Τα συγκεκριμένα τρία κόμματα συμμετείχαν και στην προηγούμενη κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.
Εναντίον της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ ψήφισαν οι παρόντες βουλευτές του δεξιού εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, καθώς και εκείνοι της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για τους Αλβανούς και του λαϊκιστικού κόμματος Levica («Αριστερά»).
Προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που αποτελείται από 19 υπουργούς, θα αποτελέσουν η καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, καθώς και η αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Ακόμη, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα υλοποιήσει πλήρως τις τρεις συμφωνίες-κλειδιά για τη χώρα: Τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με τη Βουλγαρία για Σχέσεις Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, καθώς και την ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης