Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Paperpack – Μικρή μείωση στα κέρδη, αλλά και υψηλές οι αμοιβές των στελεχών

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Paperpack – Μικρή μείωση στα κέρδη, αλλά και υψηλές οι αμοιβές των στελεχών
Μέσα στην πανδημία αρκετές εισηγμένες θα μπορούσαν να μειώσουν τις αμοιβές των στελεχών και της διοίκησης και να διατηρήσουν σε καλά επίπεδα την κερδοφορία τους
Η πανδημία επηρέασε τα αποτελέσματα εξαμήνου της Paperpack με τις πωλήσεις να μειώνονται 7,74% και να διαμορφώνονται στα 9,25 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA υποχώρησαν περίπου 10% διαμορφούμενα στα 2,31 εκατ. ευρώ από 2,56 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,03 εκατ. ευρώ από 1,17 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν σημαντικά και ανήλθαν στα 15,3 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι δανειακές μαζί με τις μισθώσεις ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 5,7 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 2,2 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση της εισηγμένης είναι στα 21,3 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανησυχεί τις εισηγμένες, αλλά η Paperpack θα μπορούσε να διατηρήσει ένα σημαντικό μέρος των κερδών της στο δεύτερο εξάμηνο και με αποτίμηση 21 εκατ. ευρώ το p/e δε θα αύξανε σημαντικά έναντι της περσινής χρήσης.
Η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων είναι καλή, ενώ παρά τη αύξηση των υποχρεώσεων ο δανεισμός της είναι σε λογικά επίπεδα.
Θα βοηθούσε αν μέσα στην κρίση οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών κατέγραφαν κάποια μείωση.
Στο εξάμηνο ήταν στις 608 χιλ. ευρώ οι οποίες συγκρινόμενες και με το τζίρο αλλά και τα καθαρά κέρδη είναι αρκετά υψηλές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης