Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 640 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις 640 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε στο κλείσιμο σήμερα τις αλλαγές στους δείκτες MSCI, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αλλαγές, αλλά δεν αποκλείεται μία αύξηση της μεταβλητότητας και ίσως και τζίρου. Οι αναλυτές περίμεναν σήμερα θετικό άνοιγμα λόγω βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων ανακοινώνονται με αργούς ρυθμούς. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να καταλάβει ότι δε πρέπει να χρειάζεται ένα τρίμηνο για να βγουν αποτελέσματα τριμήνου. Αφού μπορούν και το κάνουν αρκετά νωρίς εταιρείες με δεκάδες θυγατρικές μπορούν να το κάνουν και αυτές που έχουν λίγες.

Όλοι βέβαια ξέρουμε πως κάποιες εισηγμένες τρέχουν τις τελευταίες μέρες τις προθεσμίας. Ας τρέξουν νωρίτερα. Το ΧΑ άνοιξε με άνοδο αλλά με χαμηλό τζίρο. Κάποια στιγμή αυτή η τεράστια ρευστότητα που υπάρχει στο εξωτερικό να φτάσει και στην Ελλάδα. Έστω ένα μικρό, απειροελάχιστο μέρος της. Θα είναι αρκετό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Δε φτάνει που έχουν τόσο περιθώριο να δημοσιεύσουν αποτελέσματα, τώρα κάποιοι προτείνουν να δοθεί παράταση και για τις συνελεύσεις. Ας μην τις κάνουν βρε παιδιά. Άμα είναι να πάει Οκτώβρης ή Νοέμβρης για να γίνει η ετήσια, τότε τι να πούμε; Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει και στην ώρα τους να γίνονται και διαδικτυακά. Οι νέες τεχνολογίες που βοήθησαν μέσα στην πανδημία πρέπει να αξιοποιηθούν και στο μέλλον.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Σήμερα η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και όπως αναφέρει και η Beta στο πρωινό της σχόλιο, ο μήνας είναι ανοδικός και ο χρόνος βέβαια έχει απώλειες άνω του 30%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ξεκίνησε με άνοδο. Βέβαια 333 μονάδες είναι λίγες αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για την αγορά. Το γράφημα από την άλλη είναι απογοητευτικό και σε κάνει να μη θέλεις να επενδύσεις στον κλάδο. Καλή εικόνα από Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν και μας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό για την πώληση εργοστασίου δεν έχουμε μάθει ακόμα το τίμημα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να είναι μυστικό ένα τέτοιο deal. Τι θα πάθει ο όμιλος άμα το είχε δηλαδή πει ήδη;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Με άνοδο και χαμηλό όγκο το ξεκίνημα της μετοχής.

PAPERPACK: Καλά τα αποτελέσματα και παρά την πανδημία είμαστε ικανοποιημένοι. Με αυτό που δεν είμαστε ικανοποιημένοι είναι με τις αμοιβές της διοίκησης και των στελεχών. Για τζίρο 10 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και αν, να παίρνουν 600 χιλ. ευρώ είναι πάρα πολλά.

ΔΕΗ: Και πάλι στα 4 ευρώ η μετοχή.

MOTOR OIL: Την Τετάρτη δημοσιεύει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και η Eurobank περιμένει μείωση περίπου 23% στα προσαρμοσμένα EBITDA και περιμένει να διαμορφωθούν στα 81 εκατ. ευρώ. Ανοδικά η μετοχή κατά 1,28% και στα 11,83 ευρώ.

FOURLIS: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα. Η Eurobank περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο πωλήσεις 73 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 34% και προσαρμοσμένα EBITDA (μετά τις μισθώσεις) 5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 50%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Την άνοιξαν στο -23,54% με 11 τεμάχια. Αποτίμηση 3,6 εκατ. ευρώ. Τιμή 0,4320 ευρώ.

ΚΛΜ: Άνοιξε στα 0,5630 ευρώ και στο +4,07% με 103 τεμάχια, κατέβηκαν λίγο χαμηλότερα οι πωλητές και στη συνέχεια πήγε σε δημοπρασία αφού μπήκε εντολή πώλησης στα 0,5440 ευρώ 1.232 τεμαχίων. Οι αγοραστές εκεί ζητάνε περισσότερα από 2 χιλ. τεμάιχα.

ΕΚΤΕΡ: Με διαθέσεις για υψηλότερα και τους αγοραστές να βγαίνουν στα 0,83 ευρώ και στο +2,09%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά. Στα 4,46 ευρώ και στο +2,29% με όγκο λίγο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης