Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο (1/9) τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Fourlis – Μείωση πωλήσεων και ζημιές περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Αύριο (1/9) τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Fourlis – Μείωση πωλήσεων και ζημιές περιμένουν οι αναλυτές
Το lockdown θα αποτυπωθεί στην πορεία των πωλήσεων και παρά την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων ο τζίρος θα είναι μειωμένος κατά 30% 
Αύριο 1/9 μετά το κλείσιμο της αγοράς θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η Fourlis ενώ την επόμενη μέρα θα γίνει η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
H Eurobank αναφέρει πως περιμένει ένα τρίμηνο ελαστικό σε ό,τι αφορά τις περικοπές στα κόστη και αύξησης πωλήσεων μετά την άρση του lockdown.
Περιμένει έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο 73 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 34% και EBITDAal (μετά τις μισθώσεις) 5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 50%.
Όπως σημειώνει η ΑΧΕ, το δεύτερο τρίμηνο πιθανότατα θα υποστηρίξει και τις ετήσιες εκτιμήσεις της για EBITDAal περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx αναφέρει πως το lockdown κατά τη διάρκεια Απριλίου έως μέσα Μαΐου θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία του τριμήνου, παρά την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων κατά 25% στα ΙΚΕΑ και κατά 15-20% στα Intersport στο ίδιο διάστημα.
Επιπλέον η επανέναρξη των καταστημάτων θα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.
Περιμένει μείωση πωλήσεων 30,3% και στα 77 εκατ. ευρώ, με τα Intersport να υποφέρουν περισσότερο.
Τα EBITDA αναμένονται στα 9,4 εκατ. ευρώ ή 5,3 εκατ. ευρώ μετά τις μισθώσεις, ενώ η τελική γραμμή θα εμφανίσει ζημία 1,9 εκατ. ευρώ από κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Σε επίπεδο εξαμήνου οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 22,1% και στα 161,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA 35,1% και στα 15,1 εκατ. ευρώ.
Η ζημιά στο εξάμηνο θα ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης