Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Με Βελτιωμένο τζίρο λόγω MSCI, αλλά και γύρισμα στις τελικές δημοπρασίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Με Βελτιωμένο τζίρο λόγω MSCI, αλλά και γύρισμα στις τελικές δημοπρασίες
ΑΓΟΡΑ: Γύρισαν τα ξένα, είχαμε και την αναδιάρθρωση του MSCI και στις τελικές δημοπρασίες κλείσαμε με απώλειες, ενώ όλη τη μέρα ήταν θετικός ο γενικός δείκτης. Απογοήτευση από Εθνική, μεγάλος ο όγκος στη Jumbo, γύρισαν την ΕΥΔΑΠ και συνολικά αυξήθηκαν κάπως οι συναλλαγές.

Εκεί όμως που σε άλλες αναδιαρθρώσεις είχαμε τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, σήμερα απλά ξεπεράσαμε τα 60 εκατ. ευρώ. Περίπου διπλάσιος ο τζίρος έναντι των άλλων ημερών, αλλά κατάντια. Αυτή είναι δηλαδή η αγορά μας ακόμα και όταν ασχολούνται οι ξένοι και πρέπει να κάνουν αναδιαρθρώσεις; Μάλλον…

JUMBO: Κάτι παραπάνω από 400 χιλ. τεμάχια έκανε η μετοχή. Πήγαινε καλά μέσα στη μέρα και μάλιστα δοκίμαζε και τιμές πάνω από τα 15 ευρώ. Είχε πάλι μεγάλο όγκο αλλά στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας και στα 14,55 ευρώ με απώλειες 2,09%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κακή εξέλιξη για τη διαγραμματική της εικόνα η σημερινή πτώση. Πάνω που πήγαινε να ξεφύγει τα χάλασε… Αυτές είναι οι τράπεζες δυστυχώς. Χαμηλό ημέρας και εδώ αν και η πτώση με όγκο είχε ξεκινήσει πριν τις τελικές δημοπρασίες. Δεν άλλαξε κάτι στο τέλος. Στα 1,1405 ευρώ και στο -3,35% με 3,4 εκατ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Απορροφούσαν πάλι όμορφα την προσφορά πάνω από τα 7, ευρώ με υψηλό ημέρας στα 7,26 ευρώ αλλά την έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας και στα 7 ευρώ με απώλειες 1,69% και όγκο 118 χιλ. τεμάχια.

ALPHA BANK: Είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τις άλλες τράπεζες και ειδικά από την Εθνική, αλλά στο τέλος με απώλειες και αυτή και μάλιστα με όγκο 13,6 εκατ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Κράτησε τα κέρδη της παρά τον υψηλό όγκο. Οριακά πάνω από τα 4 ευρώ το κλείσιμο.

ΤΙΤΑΝ: Με άνοδο και η συγκεκριμένη και μάλιστα 1,25%. Στα 11,38 ευρώ και περιμένουμε πάλι να δοκιμάσει τη διαφυγή. Χαμηλός ο όγκος. Για να δούμε αύριο…

ΕΛΤΟΝ: Αύξησε όγκο και έδωσε και την ευκαιρία σε όποιον ήθελε να βγει, αλλά θα λέγαμε πως η αποτίμηση και εδώ είναι εξαιρετικά χαμηλή. Κανονικά με όγκο όπως τον σημερινό θα περιμέναμε μεγάλη άνοδο. Σημειώστε πως είναι ο υψηλότερος της χρονιάς. Στα 1,2750 ευρώ και στο +2,82% με 72 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Υπήρχε από νωρίς μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,3920 ευρώ. Στα 0,3920 ευρώ και στο +2,48%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και με πρόσφατα κομμένο το μέρισμα. Θα έκλεινε και καλύτερα αλλά την άφησαν στο τέλος με λίγα κομμάτια να κλείσει στα 4,40 ευρώ και στο +0,92%.

ΕΚΤΕΡ: Προφανώς και υπάρχει και πωλητής όπως και σε πολλά χαρτιά που πάνε να κάνουν ανοδική αντίδραση, αλλά βλέπουμε πως οι αγοραστές αποκτούν «ψυχολογία» και βάζουν μεγάλες εντολές υψηλότερα. Στα 0,8160 ευρώ μπήκαν 13 χιλ. τεμάχια για αγορά και η μετοχή είχε όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στα 0,8340 ευρώ και στο +2,58% με 12 περίπου χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική, αλλά δεν θα λέγαμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τρομερή απαξίωση… Με αποτίμηση 4,2 εκατ. ευρώ και δε βάζουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ να της αλλάξουν την εικόνα. Το λέμε γιατί το θέμα της πτώσης έχει να κάνει προφανώς με τις κόντρες μεταξύ μετόχων και όχι τόσο με τα μεγέθη.

MERMEREN: Στο -8,16% και στα 0,45 ευρώ με λίγο όγκο, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά ελεύθερα. Έβγαλε εξάμηνο και δείχνει πωλήσεις 7,6 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ και κέρδη 3,7 εκατ. ευρώ από 7 εκατ. ευρώ. Το ταμείο υπερκαλύπτει τις υποχρεώσεις και μένουν αρκετά. Περισσότερα αύριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης