Τελευταία Νέα
Speculator

Τα συνδεδεμένα μέρη της Euroxx και τα ερωτήματα του … αέρα

tags :
Τα συνδεδεμένα μέρη της Euroxx και τα ερωτήματα του … αέρα
Τα συνδεδεμένα μέρη της Euroxx και τα ερωτήματα
Μπορεί στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου μιας χρηματιστηριακής εταιρίας οι απαιτήσεις από συνδεδεμένα μέρη να φτάνουν τα 931 χιλιάδες ευρώ;
Κι όμως αυτό αναγράφεται στις οικονομικές καταστάσεις της Euroxx όπου αναφέρεται επίσης ότι σε αυτές τις απαιτήσεις περιλαμβάνονται και απαιτήσεις από μη εκκαθαρισμένες συναλλαγές χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανάλυση για το ύψος των απαιτήσεων από μη εκκαθαρισμένες συναλλαγές ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.
Σημειωτέον ότι οι απαιτήσεις από συνδεδεμένα μέρη στο τέλος Ιουνίου του 2019 (περυσινή χρονιά ήταν 775 χιλιάδες ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα αναφέρονται οι απαιτήσεις από αγορές μετοχών ουσιαστικά συνιστούν μετοχές αγορών αέρα καθώς η ΑΧΕ θα πρέπει να καταβάλει τα χρήματα εντός της προθεσμίας του Τ+2 στην εκκαθάριση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις οικονομικές καταστάσεις της Euroxx στο εξάμηνο τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν σε 6.185 χιλ. ευρώ έναντι 5.713 χιλ. ευρώ την περίοδο 1/1-30/6/2019, παρουσιάζοντας αύξηση 8%.Την ίδια στιγμή η εταιρία είχε ζημιές προ φόρων 597 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών προ φόρων 399 χιλ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο.
Οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες διατηρήθηκαν σταθερές στα 15,7 εκ ευρώ ενώ η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 4,7 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης