Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μειωμένα λόγω Covid-19 τα μεγέθη της Mermeren στο εξάμηνο – Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός

tags :
Μειωμένα λόγω Covid-19 τα μεγέθη της Mermeren στο εξάμηνο – Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός
Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο, εκτός εάν ενταθεί η πανδημία
Η επίδοση της Mermeren κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν κατώτερη από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.
Οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες λόγω της πανδημίας Covid-19 και η Εταιρεία προτίμησε να συγκεντρωθεί σε πιο αναπτυξιακές δραστηριότητες (αποκάλυψη) καθώς η προσαρμοσμένη παραγωγή ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει την ζήτηση.
Ο κύκλος εργασιών για την περίοδο διαμορφώθηκε στα 7,6 εκατ. ευρώ έναντι 12,6 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους ήταν στο 69,8% επί του κύκλου εργασιών, έναντι 72,5% την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτος.
Το σύνολο εξόδων διοίκησης και διάθεσης για την περίοδο αυξήθηκε κατά 16,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, κυρίως εξ αιτίας υψηλότερου κόστους μεταφοράς.
Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (“EBITDA”) υποχώρησε στο ποσό των 4,9 εκατ. έναντι 8,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 3,8 εκατ. έναντι 7,0 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Ο τραπεζικός δανεισμός κατά την 30 Ιουνίου 2020 ανερχόταν σε 1,06 εκατ. και το καθαρό χρέος διαμορφώθηκε στα -12,0 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια κατά την 30 Ιουνίου 2020 ανήλθαν σε 42,1 εκατ. ευρώ.
Τо 2020 η Εταιρεία είχε τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεών της προς την ΝΑ Ασία.
Η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε δύσκολες οικονομικές περιστάσεις.
Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο, εκτός εάν ενταθεί η πανδημία.
Οι μειωμένες πωλήσεις και κυρίως εξαγωγές που αποδίδονται κυρίως στους επιβληθέντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους υποψήφιους αγοραστές προϊόντων.
Σημειώνεται ότι πριν από την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαιτείτο φυσική παρουσία αγοραστού για την επιθεώρηση και επιλογή προϊόντων.
Η μειωμένη παραγωγή που οφείλεται μερικώς στον μειωμένο αριθμό εργαζομένων λόγω της προσωρινής απομάκρυνσης από τον χώρο εργασίας ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων σύμφωνα με τις συστάσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή διάδοσης του ιού Covid-19.
Για να μετριασθεί η μείωση των πωλήσεων, χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι παρουσίασης των προϊόντων σε αγοραστές/επιθεωρητές.
Χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία και εργαλεία του διαδικτύου, όπως υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες και βίντεο καθώς και τηλεδιασκέψεις, αντί για φυσική παρουσία των αγοραστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης