Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Ξεπέρασε τη χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών του FTSE 100

tags :
Apple: Ξεπέρασε τη χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών του FTSE 100
H κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ξεπερνά πλέον τα 2,1 τρισ. δολ.
Τη χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών του FTSE 100 στο Λονδίνο ξεπέρασε η Apple, μετά το ράλι της Δευτέρας, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
H κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ξεπερνά πλέον τα 2,2 τρισ. δολ.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αξία της Apple ανέρχεται σε 1,65 τρισ. στερλίνες, την ώρα που η κεφαλαιοποίηση των 100 επιχειρήσεων του FTSE 100 διαμορφώνεται κάτω από τα 1,63 τρισ. στερλίνες.
Ο τεχνολογικός γίγαντας έγινε πρόσφατα η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που ξεπέρασε σε αποτίμηση τα  2 τρισεκατομμύρια δολάρια με τις μετοχές πριν από τη διάσπαση να φτάνουν τα 500 δολάρια.
Στον αντίποδα, ο FTSE 100 έχει σημειώσει πτώση σχεδόν 22% από τον Ιανουάριο, καταγράφοντας μία από τις χειρότερες αποδόσεις στον πλανήτη.
Η αποδυνάμωση του δολαρίου έχει επηρεάσει αρνητικά τον βρετανικό δείκτη των blue chips, καθώς περίπου το 60% των εσόδων τους προέρχεται από το εξωτερικό.
Image

Η Apple ανακοίνωσε τη διάσπαση των μετοχών - split - 4 νέες προς 1 παλαιά στα τέλη Ιουλίου και με εκκίνηση την 31η Αυγούστου 2020 και κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στην Wall Street καταγράφει ράλι
Τη Δευτέρα η μετοχή από περίπου 500 δολάρια βρέθηκε μετά το split στα 129 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο +3,4% με την κεφαλαιοποίηση στα 2,223 τρισ. δολάρια.
Μειώθηκε η αξία της μετοχής αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των κυκλοφορουσών μετοχών αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε η κεφαλαιοποίηση. 
Το split διαίρεση μετοχών με μείωση τιμής είναι το αντίθετο του reverse split αύξηση των τιμών και μείωση των κυκλοφορουσών μετοχών... και έχει στόχο να καταστήσει πιο φθηνή για αγορά την μετοχή μιας εταιρίας.
Η Apple είναι η 5η φορά που προβαίνει σε split μειώνει την τιμή και αυξάνει τον αριθμό των κυκλοφορουσών μετοχών.
Το split θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους νέους επενδυτές να αγοράσουν, αλλά το ιστορικό συναλλαγών της Apple σε αντίστοιχες περιπτώσεις αποτελεί προειδοποίηση.
Η Apple είχε μια εντυπωσιακή χρονιά και η διάσπαση των μετοχών 4 νέες για 1 παλαιά αναμένεται να καταστήσει την πιο μεγάλη με όρους αποτίμησης εταιρεία στον κόσμο ακόμη πιο ελκυστική για ένα ευρύτερο κύκλο επενδυτών λιανικής.
Ωστόσο, η ιστορία των μετοχών της Apple λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε να αγοράσετε μετοχές σε χαμηλότερες τιμές.
Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε το όριο της αγοράς των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα τον Αύγουστο και έκλεισε την τιμή των 500 δολαρίων ανά μετοχή.
Η μετοχή καταγράφει κέρδη περίπου 70% μόνο το 2020.
Το πιο εντυπωσιακό για να φθάσει η κεφαλαιοποίηση, η συνολική χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκ. δολάρια χρειάστηκαν 40 χρόνια και για να φθάσει από το 1 τρισεκ. στα 2,2 τρισεκ. χρειάστηκαν σχεδόν 5 μήνες.
Αυτή θα είναι η πέμπτη διάσπαση της μετοχής της Apple.
Οι προηγούμενες τέσσερις διασπάσεις μετοχών – spli5t - της εταιρείας σημειώθηκαν:

9 Ιουνίου 2014: 7 νέες για 1 παλαιά
28 Φεβρουαρίου 2005: 2 νέες για 1 παλαιά
21 Ιουνίου 2000: 2 νέες για 1 παλαιά
16 Ιουνίου 1987: 2 νέες για 1 παλαιά

Ενώ το split η διαίρεση των μετοχών έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την ονομαστική τιμή ανά μετοχή, όταν συμβαίνει βραχυπρόθεσμα ασκούνται πιέσεις.
Δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη διάσπαση των μετοχών, οι μετοχές της Apple έχασαν κατά μέσο όρο 5,6%, ενώ διαπραγματεύονται αρνητικά και στις τέσσερις περιπτώσεις split , σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας πληροφοριών συναλλαγών hedge fund Kensho.
Ένας από τους λόγους που η Apple προβαίνει σε split είναι η ικανότητά της να ενθαρρύνει νέους επενδυτές.
Ο Jim Cramer του CNBC είπε ότι η κίνηση έγινε για τη δημιουργία πιο προσβάσιμων μετοχών.
Ο CEO της Apple, Tim Cook έχει αναφέρει θέλω περισσότερους  επενδυτές στην μετοχή».
Η Apple δεν είναι η μόνη που προχώρησε σε split της μετοχής.
Η Tesla επίσης προχώρησε σε split της μετοχής.
Για να είμαστε σαφείς, οι διαιρέσεις μετοχών δεν αλλάζουν τις βασικές αρχές μιας εταιρείας.
 Και παρόλο που οι μετοχές χαμηλότερης τιμής μπορούν να προσελκύσουν μικρότερους επενδυτές, μεγάλοι επενδυτές που ήδη κατέχουν μετοχές μπορούν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη συμπεριφορά των τιμών.
Ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA, σημείωσε πρόσφατα ότι μετά την τελευταία διάσπασή της μετοχής της Apple το 2014, κέρδισε 36% το επόμενο έτος, αλλά μετά τη διάσπασή της το 2000, έχασε το 60%.
Η Apple έχει ήδη αυξηθεί περισσότερο από 30% από την ανακοίνωση της διάσπασης μετοχών στα τέλη Ιουλίου 2020.
Η Apple για πολλούς θεωρείτα ακραία χρηματιστηριακή φούσκα.
Ο Daniel Ives της Wedbush αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψη για την τιμή στόχο της μετοχής της Apple από 515 δολάρια σε 600 δολάρια, αναφέροντας ένα επερχόμενο "supercycle" iPhone 12 - τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, ενώ περίπου 350 εκατομμύρια από 950 εκατομμύρια iPhone παγκοσμίως θα είναι έτοιμα για αναβάθμιση.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης