Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Προδοσία του ισλαμικού κόσμου η συμφωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ

Ιράν: Προδοσία του ισλαμικού κόσμου η συμφωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ
«Ελπίζω να ξυπνήσουν και να επανορθώσουν αυτό που έκαναν», αναφέρει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Επίθεση εναντίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαπέλυσε σήμερα 1/9 ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ali Khamenei, ο οποίος έκανε λόγο για προδοσία στον ισλαμικό κόσμο και τους Παλαιστίνιους, συνάπτοντας συμφωνία προς την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.
«Φυσικά, η προδοσία των ΗΑΕ δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά αυτό το στίγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
Επέτρεψαν στο σιωνιστικό καθεστώς να εισέλθει στην περιοχή και ξέχασαν την Παλαιστίνη.
Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα είναι για πάντα ατιμασμένοι.
Ελπίζω να ξυπνήσουν και να επανορθώσουν αυτό που έκαναν».
Οι ιρανικές Αρχές επέκριναν σφοδρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την αμερικανική διαμεσολάβηση μεταξύ των ΗΑΕ και του επί μακρόν εχθρού της Τεχεράνης, του Ισραήλ, και κάποιοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών κινδυνεύει να προκαλέσει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
Το Ισραήλ και τα Αραβικά Εμιράτα αναμένουν οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία, η οποία σε μεγάλο βαθμό κατέστη δυνατή χάρις στον κοινό φόβο για το Ιράν.
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και απογοήτευση στους Παλαιστίνιους ηγέτες, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπονομεύει περαιτέρω τον αγώνα τους για ένα ανεξάρτητο κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης