Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων χαρτογραφεί τον αντίκτυπο της πανδημίας

tags :
Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων χαρτογραφεί τον αντίκτυπο της πανδημίας
Η αεροπορική βιομηχανία αναμένει μείωση κατά 59,6% του όγκου των επιβατών το 2020
Στο 4ο Δελτίο Ανάλυσης Οικονομικών Επιπτώσεων του COVID-19, το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) αποκαλύπτει την πραγματική και προβλεπόμενη έκταση του αντίκτυπου της πανδημίας στην παγκόσμια επιχείρηση αερολιμένων.
Η αεροπορική βιομηχανία αναμένει μείωση κατά 59,6% του όγκου των επιβατών το 2020, έναντι των προβλέψεων για το ίδιο διάστημα -προ COVID εποχής- και μείωση κατά 58,4% των επιβατών σε σύγκριση με το 2019.
Αυτό ισοδυναμεί με μείωση των επιβατών κατά 5,6 δισεκατομμύρια για το 2020.
Επίσης, η αεροπορική βιομηχανία αναμένει μείωση κατά 60% στα έσοδα της. Το 1ο τρίμηνο του 2020 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 10,3 και το 2ο τρίμηνο 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με το προβλεπόμενο βασικό επίπεδο εσόδων. Το έλλειμμα εσόδων αναμένεται να μειωθεί κατά 33,4 δολάρια το 3ο τρίμηνο και κατά 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020, φθάνοντας σε μια άνευ προηγουμένου μείωση 104,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020, η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Η ACI αποτύπωσε ένα σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία ανάκαμψης του κλάδου, προβλέποντας ότι, έως τον Δεκέμβριο, η μηνιαία κίνηση μπορεί να φτάσει μεταξύ 27% και 60% για τον Δεκέμβριο του 2020.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο όγκος της κίνησης των επιβατών προβλέπεται να μην ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2023 και οι αγορές που έχουν σημαντική διεθνή κίνηση δεν θα ανακάμψουν μέχρι το 2024.
«Τα αεροδρόμια είναι οι βασικοί μοχλοί της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά, χωρίς καμία υποστήριξη από τις κυβερνήσεις και με απώλειες 104 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων της πανδημίας στην αεροπορία, είναι πλέον η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να έρθει η ανάκαμψη», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ACI, Λουίς Φελίπε ντε Ολιβέιρα. «Η αεροπορία θα σηματοδοτήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, παρέχοντας συνδεσιμότητα, εμπόριο, τουρισμό, θέσεις εργασίας, ευημερία και ανάπτυξη”.
Οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούσαν ανέκαθεν μια βιομηχανία που βασίζεται στην αλληλεξάρτηση όλων των μερών της. Η κρίση του COVID-19 κατέστρεψε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή – από κατασκευαστές αεροσκαφών και ταξιδιωτικούς πράκτορες έως λιανοπωλητές στα αεροδρόμια – έχοντας ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας, διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, πτώχευση και άλλες περιπτώσεις οικονομικής καταστροφής.
Πέρα από τις άμεσες και προφανείς ζημιές, η παγκόσμια οικονομία έχει πληγεί σοβαρά από την απώλεια των οφελών που προκύπτουν από τη δραστηριότητα των αεροπορικών μεταφορών, καθώς η αεροπορία υποστηρίζει 65,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως και πριμοδοτεί κατά 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το παγκόσμιο ΑΕΠ.
Η ACI World κάλεσε τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν ένα συνεπές πρωτόκολλο ελέγχου του ιού, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο όταν είναι απαραίτητο και ως εναλλακτική λύση στην επιβολή μιας απαιτούμενης καραντίνας.
“Τα περιττά μέτρα καραντίνας είναι επιβλαβή για την εμπιστοσύνη των επιβατών, επομένως τα εναρμονισμένα μέτρα και μια προσέγγιση βάσει κινδύνου που βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας του αεροπορικού συστήματος”, δήλωσε ο Λουίς Φελίπε ντε Ολιβέιρα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης