Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η άνοδος της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες απορρόφησης του ΕΣΠΑ είναι εμφανής

Γεωργιάδης: Η άνοδος της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες απορρόφησης του ΕΣΠΑ είναι εμφανής
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση ως προς τις συνολικές πληρωμές
Σε σταθερή ανοδική τροχιά βρίσκεται από τον Ιούλιο 2019 η πορεία απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ 2014-2020) στη χώρα μας, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από τα 28 κράτη - μέλη (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου), όπως αυτά παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview).
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης, η Ελλάδα:
-έχει ανέβει στην 8η θέση (με ποσοστό 56%) ως προς τις συνολικές πληρωμές (συνυπολογισμένων των προχρηματοδοτήσεων) από την 12η θέση (με ποσοστό 38%) τον Ιούλιο 2019,
-όσον αφορά στις ενδιάμεσες πληρωμές είναι 13η (με ποσοστό 44%) ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε., πέντε θέσεις υψηλότερα από τον Ιούλιο του 2019 (18η θέση με ποσοστό 38%) και έχοντας ξεπεράσει χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.
«Από την πρώτη μέρα που μου ανέθεσε ο κύριος Πρωθυπουργός την ευθύνη για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένας από τους κύριους στόχους που έθεσα ήταν να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους τρέχοντες ευρωπαϊκούς πόρους. Επειδή η πολιτική είναι μετρήσιμο μέγεθος, έναν χρόνο μετά παρουσιάζουμε τι κάναμε - μαζί με τον συνεργάτη μου, κ. Γιάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Σκάλκο και την Ειδική Γραμματέα, κ. Νίκη Δανδόλου - όλο αυτό το διάστημα ως προς τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων. Η άνοδος της Ελλάδας σε όλους τους πίνακες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ είναι εμφανής, μεγάλη και επιβραβεύεται από τις ευρωπαϊκές αρχές» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης