Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρατείνεται έως το τέλος του 2020 η προστασία από τις εξώσεις

ΗΠΑ: Παρατείνεται έως το τέλος του 2020 η προστασία από τις εξώσεις
Μέχρι τέλος του έτους παρατάθηκε η προστασία από τις εξώσεις στις ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες 1/9 ότι παρατείνει ως το τέλος του έτους τα μέτρα προστασίας από την έξωση δεκάδων εκατομμυρίων νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
"Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιό τους εξαιτίας του κορωνοϊού δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν ότι θα τους γίνει έξωση (...) εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών" που αντιμετωπίζουν, δήλωσε ο Brian Morgenstern εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Το μορατόριουμ στις εξώσεις αφορά όλους όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο από 99.000 δολάρια ετησίως και οι οποίοι δυσκολεύονται να καταβάλουν το ενοίκιό τους ή τις δόσεις του δανείου τους.
"Ο Πρόεδρος Trump έχει δεσμευθεί να βοηθήσει τους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού", υπογράμμισε ο Brian Morgenstern.
Ωστόσο οι αντιδράσεις για το μέτρο είναι μεικτές, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι με αυτόν τον τρόπο απλώς μεταφέρεται το πρόβλημα, αφού οι ενοικιαστές θα εξακολουθούν να οφείλουν το ενοίκιο όλων των μηνών που δεν έχουν πληρώσει.
Τον Μάρτιο το Κογκρέσο είχε ψηφίσει ένα σχέδιο για την παροχή έκτακτης βοήθειας σε οικογένειες και επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών έχουν περιέλθει ξανά σε αδιέξοδο.
Ο Donald Trump είχε υπογράψει τον Αύγουστο διάταγμα για να βοηθήσει όσους Αμερικανούς έχουν βρεθεί άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας και κινδυνεύουν με έξωση.
Παράλληλα οι αμερικανικές Πολιτείες έχουν θέσει σε εφαρμογή προσωρινά συστήματα προστασίας των ενοικιαστών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και όσων δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου.
Έως και 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με έξωση τους επόμενους μήνες, είχε εκτιμήσει τον Αύγουστο το Aspen Institute.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης