Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οδηγία ΥΠΑ για ταξιδιώτες από Ρωσία: Είσοδος μόνο σε 500 άτομα ανά εβδομάδα και με αρνητικό τεστ covid-19

Οδηγία ΥΠΑ για ταξιδιώτες από Ρωσία: Είσοδος μόνο σε 500 άτομα ανά εβδομάδα και με αρνητικό τεστ covid-19
Ελληνική οδηγία για ταξιδιώτες από Ρωσία
Αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ρωσία και θα ισχύει από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ covid-19 από τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και με ανώτατο όριο 500 επιβάτες την εβδομάδα.  
Ειδικότερα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ρωσία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους. 
Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.
Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν ο επιβάτης διαθέτει έγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, καθώς θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.
Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτές τις υποχρεώσεις ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.
Οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για covid-19.
Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους. 
Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους στη χώρα.
Παράλληλα, η αεροπορική οδηγία προβλέπει ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από την Ρωσία και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.
Από την notam εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.
Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο της Ελεγχόμενης εισόδου μονίμων κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και χωρίς να θίγονται οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

www.bankingnews.gr

 



  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης