Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις στη Σκωτία για την καραντίνα στις αφίξεις από Ελλάδα

Αντιδράσεις στη Σκωτία για την καραντίνα στις αφίξεις από Ελλάδα
Αντιδράσεις στη Σκωτία για την απόφαση καραντίνας στις αφίξεις από Ελλάδα
Την αντίδραση ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Σκωτίας προκάλεσε η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιβάλει από την Πέμπτη υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών στις αφίξεις από την Ελλάδα.
Η επικεφαλής του γραφείου Barrhead Travel, Τζάκλιν Ντόμπσον, χαρακτήρισε την απόφαση της σκωτσέζικης κυβέρνησης «υπερβολική» και «δυσανάλογη» της επιδημιολογικής εικόνας της Ελλάδας και απαίτησε εξηγήσεις αλλά και αναθεώρηση της απόφασης.
«Για ακόμα μία φορά οι Σκωτσέζοι τουρίστες είναι αντιμέτωποι με μια ασυνάρτητη προσέγγιση και μια απόφαση που δεν συμβαδίζει με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι ένα αντικρουόμενο και συγκεχυμένο μήνυμα για αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν», συμπλήρωσε η κα Ντόμπσον.
Ζήτησε από την τοπική κυβέρνηση «διαφάνεια» ως προς τα στοιχεία για τα κρούσματα του κορωνοϊού μεταξύ ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς τη Σκωτία, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό μόνο ένα περιστατικό άφιξης φορέα, από τη Ζάκυνθο.
Το Barrhead Travel δήλωσε ότι από την απόφαση για καραντίνα επηρεάζονται περίπου χίλιοι πελάτες του που είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε πρόκειται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης