Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Επικαιροποίηση της εκτίμησης για την ύφεση του 2020 εάν χρειαστεί – Εντός του έτους τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Επικαιροποίηση της εκτίμησης για την ύφεση του 2020 εάν χρειαστεί – Εντός του έτους τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Σήμερα 3/9 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του 2020 – Ύφεση 15,7% εκτιμά το ΥΠΟΙΚ
Την θέση πως εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση της εκτίμησης της για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως έως τα τέλη του 2020 θα έχουν δοθεί τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.
Σε δηλώσεις του στο Mega και με αφορμή τη σημερινή δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του 2020 ο κ.Σταϊκούρας είπε πως η εκτίμηση του ΥΠΟΙΚ τον περασμένο Απρίλιο ήταν για ύφεση 15,7% το β’ τρίμηνο του έτους και για μείωση του ΑΕΠ κατά 8% το 2020.
«Θα δούμε τα στοιχεία και ανάλογα θα εξετάσουμε αν θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία του Απριλίου για την ύφεση στο σύνολο του 2020.
Κάποιες χώρες φαίνεται πως τελικά θα έχουν βαθύτερη ύφεση από αυτή που ανέμεναν» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε πάντως ότι τα αναδρομικά άνω των 1,4 δις ευρώ θα δοθούν στους συνταξιούχους εντός του 2020.
Ερωτηθείς για την έκδοση του 10ετους ομολόγου ο κ.Σταϊκούρας έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάτι που απέδωσε στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο, υποστήριξε πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας παραμένουν στα 37,5 δις ευρώ όσα ήταν δηλαδή και στην αρχή της κρίσης του κορωνοϊού ενώ επανέλαβε πως υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι για την χάραξη του προϋπολογισμού του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης