Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σχέδιο Macron ύψους 100 δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Γαλλία: Σχέδιο Macron ύψους 100 δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας
To σχέδιο για την επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας, ύψους 100 δισ. ευρώ, παρουσίασε η κυβέρνηση του  Emmanuel Macron, στην προσπάθεια ανάκαμψης από τη βαθειά ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
To «France Relaunched» θα εφαρμοστεί σε ορίζοντα διετίας, με έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις και τις φορολογικές περικοπές.
Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας με το ποσό των 35 δισ. ευρώ, η ενίσχυση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος με ποσό 30 δισ. ευρώ, ενώ ποσό 25 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη της αγοράς εργασίας.
Η κυβέρνηση Macron ποντάρει στο σχέδιο των 100 δισ. ευρώ, για να επιστρέψει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα έως το 2020, με την ύφεση για το 2020 να εκτιμάται στο 11%, η χειρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το σχέδιο στοχεύει επίσης να επαναφέρει την επιχειρηματική δραστηριότητα, με σημαντικές περικοπές στους φόρους των επιχειρήσεων αξίας 10 δισ. ευρώ ετησίως και νέα δημόσια κεφάλαια για να δώσει ώθηση στους τομείς της βιομηχανίας, των κατασκευών και των μεταφορών της Γαλλίας.
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο τομέας των μεταφορών θα λάβει 11 δισ. ευρώ με 4,7 δισ. να στοχεύουν ειδικότερα το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ οι ενεργειακά αποδοτικές ανακαινίσεις κτιρίων θα επιταχυνθούν με 4 δισ. ευρώ για δημόσια κτίρια και 2 δισ. για κατοικίες.
Η βιομηχανία υδρογόνου, που θεωρείται όλο και περισσότερο ως βασικό δομικό στοιχείο στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, θα λάβει 2 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των δύο ετών του σχεδίου τόνωσης.
Άλλο 1 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί σε άμεση ενίσχυση για βιομηχανικά έργα, συμπεριλαμβανομένων 600 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στη Γαλλία.
Περίπου 80 δισ. ευρώ του συνολικού κόστους του σχεδίου θα επηρεάσουν άμεσα το έλλειμμα του προϋπολογισμού, με τις επιδοτήσεις της ΕΕ να αντισταθμίζουν τα 40 δισ. ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι.
«Το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη θα διασφαλίσει ότι η Γαλλία δεν θα υποστεί απώλειες θέσεων εργασίας, ευρείας κλίμακας, ως αποτέλεσμα του πλήγματος που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από την COVID - 19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Jean Castex.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης