Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Κύπρο ο Lavrov (8/9), στη σκιά των τουρκικών NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις στη Μεσόγειο

Στην Κύπρο ο Lavrov (8/9), στη σκιά των τουρκικών NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις στη Μεσόγειο
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την επόμενη Τρίτη (8/9/2020)
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη (08/09) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov.
Ο Lavrov θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τόσο την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Ρωσική Ομοσπονδία, όσο και γενικότερα την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Υπενθυμίζεται ότι η γνωστοποίηση της επίσκεψης του Lavrov στην Κύπρο έγινε στις 19 Αυγούστου 2020 σε ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον ίδιο και τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των δύο τουρκικών NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ειδικότερα, η πρώτη NAVTEX αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα.
Η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Θα αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης